SARAJEVO

Može li Velkoski nastaviti tradiciju?

Golgeter Ahmetović se vraća u ekipu

Ekipa Sarajeva: Spremni za ogled protiv Radnika

G. Š.

27.4.2019

Lider bh. elite s Koševa danas (17 sati) gostuje u Bijeljini, gdje će šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić, kako smo i najavili, moći računati i na prvog napadača Mersudina Ahmetovića, koji je zbog lakše povrede propustio prethodni duel, protiv Mladosti (2:0).   

Prema MOZZART kladionici, gostujući tim je favorit u ovom meču. Kvota na pobjedu Sarajeva iznosi 2,20, na remi 3,10, dok se na pobjedu gostiju nudi kvota od čak 3,30

Nema kartoniranih

- Osim odranije povrijeđenih Selmira Pidre i Almira Bekića, svi su ostali igrači spremni za duel s Radnikom. Niko drugi nije van stroja ni zbog povrede niti je “kartoniran” - saznajemo u bordo svlačionici.

Pet kola prija kraja sezone, bordo tim ima četiri boda više od Zrinjskog tako da mu titulu garantiraju tri pobjede i dva remija, četiri pobjede i poraz… No, poslije pobjede nad Mladosti i povratka na pobjednički kolosijek, u bordo svlačionici niko ni ne razmišlja o tome da se Bijeljina napusti praznih šaka, bez obzira na to što se Radnik bori za plasman u Evropu.  

Sarajevo i Radnik do sada su, inače, odigrali 24 zvanične utakmice, u kojima je bordo tim ostvario 16 pobjeda te po četiri remija i poraza. Gol-razlika je 54:16. Klub iz našeg glavnog grada u 11 utakmica odigranih u Sarajevu mnogo je uspješniji – devet pobjeda i dva remija (gol-razlika od 32:7). No, u 13 duela u Bijeljini trenutni lider bh. elite ostvario je “samo” sedam pobjeda, uz dva remija i četiri poraza (gol-razlika od 22:9).

Najbolji kapiten

Najviše utakmica protiv Radnika u bordo dresu – ukupno deset - odigrali su sadašnji kapiten Krste Velkoski i golman Bojan Pavlović, koji je na posudbi u Čeliku. Velkoski je, također, sa devet postignutih golova najbolji strijelac kluba s Koševa u duelima s Bjeljincima.

Velkoski, Pavlović i Dušan Hodžić, koji je trenutno, također, na posudbi u Čeliku, najviše puta su oblačili bordo dres u Bijeljini – po pet puta, dok je kapiten Sarajeva sa tri gola najbolji strijelac utakmica Radnik – Sarajevo, saznajemo iz “Bordo vremeplova”.  

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.