PRVOMAJSKI APEL FK Sarajevo se bori za duplu krunu

"Horde zla" stale uz Husrefa Musemića i igrače: Nagađanja, izmišljotine i laži neće proći

Igrajte fudbal, uđite u historiju kluba, a nama ostavite da se pozabavimo internet-ratnicima, poručuju najvatreniji navijači

Avaz Sport
01.05.2019 15:09

"Horde zla": Svi na sjever, svi na Koševo

Foto: Facebook

FK Sarajevo trenutno je vodeći tim u Premijer ligi BiH, s četiri boda viška u odnosu na Zrinjskin, a osim toga bori se za titulu i u Kupu protiv Širokog Brijega.

Udruženje navijača FK Sarajevo "Horde zla" putem Facebook profila objavilo je rat "botovima". Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti. 

- Budući da se u periodu kada se naš klub bori za historijski uspjeh, duplu krunu, u javnost plasiraju razne mahalske priče putem foruma i društvenih mreža, koje u dobroj mjeri destabiliziraju naš tim, mir u Husrefovoj svlačionici kao i njegov autoritet, imamo potrebu da se oglasimo kao predstavnici svih navijača Fudbalskog kluba Sarajevo. Zakulisne radnje, nagađanja, izmišljotine i laži koje neko ciljano "pušta u eter" baš u ključnom dijelu sezone, neće proći!

Ovim putem javno apeliramo na našu trenersku ikonu i legendu kluba, kao i na igrače kojima je Sarajevo samo prolazna stanica u karijeri, da se ne osvrću na komentare i sudove pametnjakovića koji bordo tim prate za tastaturom. Ističemo da imate našu iskrenu podršku i da je samo mjerodavan huk sa sjeverne tribine, te aplauz ili kritika ostatka malobrojne publike koja ne bira mjesto i vrijeme da bude uz svoj klub. Igrajte fudbal, uđite u historiju kluba, a nama ostavite da se pozabavimo internet ratnicima, mahalskim kabadahijicama, i sitnim menadžerčićima, koji će morati naći neko drugo mjesto za hranjenje svog ega i punjenje svojih džepova.

I upravljačke strukture kluba pozivamo da svoj posao rade što bolje, i isključivo u interesu FK Sarajevo. Dežurne kritičare, stratege s foruma, Instagram navijače, Facebook ratnike, pozivamo da već jednom prestanu kenjati i da dođu na jedino mjesto gdje mogu pomoći svom klubu, a to je stadion ''Asim Ferhatović Hase''. Prava prilika za to je petak, 19 sati i 30 minuta, utakmica protiv Čelika koja će nam dati odgovore na mnoga pitanja. Tim koji gotovo čitavu sezonu provodi na prvom mjestu, zaslužuje puno više od 1.000 navijača na tribinama. Trzni se, animiraj svoju raju, braću, rođake, poznanike i podrži voljeni klub kada mu je to najpotrebnije. Svi na sjever, svi na Koševo - poručuju najvatreniji navijači Sarajeva.

Komentari

NA VRH