PREMIJER LIGA BIH

Musemić: Tradicija i kvalitet su na našoj strani

Fena

3.5.2019

Nogometaši Sarajeva u prvom susretu 30. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u 19:30 sati dočekuju zenički Čelik.  

Prema riječima trenera Sarajeva Husrefa Musemića, tradicija i kvalitet su na strani njegovog tima.

- To je utakmica koju mi trebamo dobiti, ali opasnost leži u tome što Čelik dolazi rasterećen. Imaju jako nezgodnih igrača, pogotovo prema naprijed, koji će na Koševu željeti da se predstave u što boljem svjetlu. Međutim, nama u ovom trenutku ništa drugo ne odgovara osim pobjede - kazao je Musemić.

Vezni igrač Zeničana Nermin Jamak smatra da Čelika na Koševu očekuje jako teška i zahtjevna utakmica.

- Gostujemo ekipi koja je jako blizu osvajanja šampionske titule. Mi ćemo dati sve od sebe i pokušati da ostvarimo dobar rezultat i ostanemo u borbi za ''Evropu'' - kazao je Jamak.

Ostalih pet susreta igrat će se u naredna tri dana. U subotu su od 17 sati na rasporedu su tri susreta. Aktuelni prvak Zrinjski u Mostaru dočekuje ekipu Radnika, Široki Brijeg na Pecari će biti domaćin ekipi Slobode, dok Krupa dočekuje Zvijezda 09. U nedjelju se u Gabeli sastaju Gošk i Tuzla City, dok u posljednjem susretu 30. kola Željezničar na Grbavici dočekuje Mladost u 20 sati.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.