PREMIJER LIGA

Potpredsjednik Želje ogorčen: Ako ne dobijemo licencu, preispitat ću svoj ostanak u sportu

Učinili smo sve sve da ispunimo kriterije, a kome je kada legao novac to nije naša stvar, kaže jedan od čelnika kluba

Badžak: Ne krije razočarenje

N. D.

5.5.2019

Iako u Željezničaru još nisu dobili zvaničnu obavjest iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, prema kojoj nisu uspjeli doći do licence za nastup u evropskim takmičenjima, jasno je da je „Plavima” stavljeno na teret neispunjavanje finansijskog kriterija.

Uspješno radili

Između Želje i licence ispriječila se uplata dijela dugovanja bivšem treneru Slavku Petroviću.

- Ne želim komentirati jesmo li ili nismo dobili licencu, jer stvarno nisam upoznat s tim obzirom da sam tek stigao s puta. To nije moj fah, ali klub ima ljude koji su i ranije uspješno radili na tom poslu. Učinili smo sve da ispunimo kriterije, platili na vrijeme i taj novac koji se vodi kao sporan. Kome je kada legla uplata to nije u našem domenu - kaže Jasmin Badžak, potpredsjednik Upravnog odbora Željezničara.

Badžak važi za čovjeka koji je u klub stigao da bi pomogao, a kako kaže, mogao je sjediti i uživati van sporta.

Novi udarac

- Ako ne dobijemo licencu preispitat ću da li ću ostati u sportu. Mislim da nisam jedini, jer je pitanje da li ima smisla ulagati ako se stvari ovako odvijaju. Bilo bi to veliko razočarenje za mene, a i mnoge druge ljude. Bolje mi je onda mirno sjediti u Konjicu nego se baviti stvarima na koje nemam uticaj. Pitam se ima li u svemu nekih negativnosti usmjerenih prema klubu - naglašava Badžak za „Dnevni avaz”.

Nedobijanje licence za Evropu veliki je finansijski udarac za Željezničar, a sudeći po Badžakovim najavama, moglo bi doći i do povlačenja određenih ljudi iz kluba, što bi bio još jedan udarac, nakon što je nova uprava formirana prije nešto manje od pola godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.