DOMAĆI NOGOMET

Tuzla City slavio uvjerljiv trijumf u Gabeli protiv GOŠK-a

30. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

Tuzla City u Gabeli pobijedio GOŠK. Arhiv

Jasmin Alibegović

5.5.2019

U okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Tuzla City je u Gabeli pobijedio GOŠK rezultatom 3:0.

Početak susreta protekao je mirno uz igru na sredini terena. Uzbuđenja nije bilo u prvih petnaestak minuta meča. Niti jedna ekipa nije igrala posebno dobar nogomet. Gosti su imali nekoliko šuteva, ali potpuno bezopasnih. Ipak, nešto bolja igra gostiju isplatila se u 22. minuti kada su stigli do vodstva, nakon što se poslije prekida i ubačja s desne strane najbolje u gužvi snašao Jovo Kojić. 

Nakon gola Tuzlaka, ponovo je uslijedio period igre bez uzbuđenja. Domaćini su igrali kao da su se pomirili s činjenicom da će naredne sezone igrati u nižem rangu. Tuzlaci su kontrolirali igru na terenu, i na odmor otišli s minimalnom prednošću. 

I u nastavku su prvi zaprijetili gosti. U 51. minuti Nukić je propustio stopostotnu šansu. Crnkić je probio lijevi bok i asistirao, ali je Nukić iz blizine šutirao pored gola. Tuzlaci su prednost udvostučili u 62. minuti. Ubiparip je centrirao za Crnkića, koji je spustio loptu za Širanović, a stoper gostiju je sedam metara zatresao mrežu domaćina. U 66. minuti Trumić je glavom pogodio prečku gola domaćina. Konačan rezultat postavio je u 83. minuti Ubiparip. Tuzlacima je ovo bila osmu ovosezonska pobjeda,  dok su domaćini upisali 17 poraz u sezoni.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.