NOGOMET

Braco Hadžiosmanović ogorčen: U Vrbanjuši je 99 posto postača i mi ne želimo srklet u odabranom mjesecu

Nezadovoljan radom Saveza

A. Ču.

7.5.2019

Alija Braco Hadžiosmanović ima velike zamjerke na rad Kantonalnog nogometnog saveza na koji se okomio i nakon pobjede njegove Vrbanjuše protiv Vratnika (3:1), ali i u postu na Facebooku kojim je svim vjernicima muslimaima čestitao ramazan.

Vrbanjuša je prva u ligi Kantona Sarajevo, ali...

FK Vrbanjuša želi sretan mjesec ramazan svim muslimanima širom svijeta. Ovom prilikom Vam se obraćam da narodnoj masi prenesem dešavanja u i oko Kantonalne lige i Vrbanjuše. FK Vrbanjuša je šampion na zelenom terenu!!! Ali mešetari koji prodaju svoj grunt i koji gase sarajevske klubove rade protiv Vrbanjuše, prvo su na moje uredno pregledane igrače rekli da ljekarski nisu bili dobri, a pregledao nas je profesionalan doktor, sada i da su igrali igrači koji su bili kartonirani. 

Nevjerovatan mobing i lobi se radi protiv mene i FK Vrbanjuša, pa to je da ti srce pukne jer sam u nogometu 50 godina, prvu loptu sam unio u Skenderiju, sportski i fudbalski savez sam pod granatama osnovao sa legendom Granovom, Lojom, Katicom... Generalno Vrbanjuša je osvojila sve što se moglo osvojiti. FK Vrbanjuša zbog finansijske nemoći neće ući u viši rang i svoje mjesto prepušta mešetarima koji za 20 KM prodaju svoj grunt i neka oni gurnu one koji nisu zaslužili igrački. U Vrbanjuši je 99 posto postača i mi ne želimo srklet u odabranom mjesecu tako da nas utakmica protiv Unisa ne zanima i najavljujemo poraz od 20:0. Postimo i ne želimo kvariti svoj mir i ibadet, a svakako nas ne zanima veći rang", napisao je Braco, te još dodao: 

- Neka se zapitaju oni koji vode ovaj Savez, oni koji trebaju da brane interese klubova, a ne za vlastite interese gdje vodi ovakavo vodstvo nogometa u Sarajevu. Znamo gdje vodi samo se zapitajte gdje su nestali FK Hrid, FK Koševsko Brdo, FK Partizan, FK Iskra.. Jedan Jug je danas na intenzivnoj njezi kao i većina kantonalaca, a nameti su preveliki. Svako dobro, puno sabura, lagan post svim mojim simpatizerima, prijateljima, rodbini i poznanicima Vam želi iskreni prijatelj Alija Braco Hadžiosmanović i kolektiv FK Vrbanjuša.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.