GRBAVICA

Je li Šiljak zaboravio uplatiti novac Petroviću?

U klubu tvrde da su ispunili kriterije za licencu

Grbavica: Čeka se rasplet oko licence

N. D.

8.5.2019

Nakon odluke Prvostepene komisije za licenciranje prema kojoj Željezničar neće imati pravo nastupa u Evropi, u klubu s Grbavice sačekali su da predsjednik Nihad Selimović dođe sa puta, a jučer su imali sjednicu Upravnog odbora.

Epilog je da je suspendiran direktor Mirsad Šiljak, koji je, očigledno, bio najodgovornija osoba za proces licenciranja FK Željezničar.

Dodatna obaveza

Kako to Statut kluba nalaže, vršilac dužnosti direktora bit će Jasmin Badžak, koji je prije nekoliko dana za “Dnevni avaz” iskazao veliko razočarenje razvojem situacije u vezi s licencom Željezničara i govorio o mogućem povlačenju iz sporta.

- Vjerujte da ne znam kao objasniti porodici ovu moju dodatnu obavezu, ali sam iz ljubavi prema Želji prihvatio. Uostalom, to je Statut kluba tako definirao pa bi bilo neozbiljno da to ne poštujemo. Ne upiremo ni u koga prstom. Mi smo uvjereni da smo uradili sve da dobijemo licencu. Imali smo u tom periodu velika sredstva na računu pa ne znam kako se sve ovo moglo dogoditi. Jednostavno, odgovorne za taj proces u klubu morali smo staviti pod dodatnu lupu. Napravili smo komisiju, koja će raditi na dodatnoj provjeri kompletnog procesa u klubu – kaže Badžak za “Dnevni avaz”.

Bivši trener

Upravni odbor odlučio se za suspenziju Šiljka. Službena verzija je da je novac namijenjen bivšem treneru Slavku Petroviću, uplaćen na pogrešan račun malo prije isteka roka (31. mart) pa je, onda, prošlo nekoliko dana dok banka nije ustanovila da je broj računa pogrešan. Petrović je novac imao 4. aprila.

Ipak, i prije suspenzije govorkalo se kako je Šiljak, koji je, inače, ovih dana na sve u vezi s licencom bez komentara, jednostavno, propustio izvršiti uplatu na vrijeme. Novac je bio tu, sad nema nikakve dileme, a da li je uplata zaboravljena ili po onoj našoj “lako ćemo”, sada je najmanje bitno. Licence nema i ko zna hoće li je i biti, a klub bi mogao biti oštećen za više od milion KM.

Četiri uplate

Petroviću je Željezničar trebao isplatiti više od 37.000 KM i kamate. Na njegov račun uprava je ranije uplatila 2.000 KM, a od dolaska aktuelne uprave kluba, uplaćeno je dva puta po 10.000 KM (28. februar i 20. mart). Sve su uplate išle na isti račun, na koji je ostatak duga, kao četvrta uplata, legao 4. aprila, a trebalo je do 31. marta.

Uložit će žalbu

U Željezničaru i dalje insistiraju na tome da su ispunili obaveze po pitanju licence. Iz kluba je naglašeno da će uložit će žalbu i nadaju se da će dobiti licencu u drugostepenom postupku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.