MOSTAR

Slišković ne vjeruje u čuda: Već sada razmišljamo o sljedećoj sezoni

Dat će priliku nekim igračima koji su do sada imali manju minutažu

Slišković: Ne smijemo dopustiti neku blamažu. Fena

Fena

10.5.2019

Iako još postoje matematičke šanse da Zrinjski do kraja sezone preskoči Sarajevo na vrhu ljestvice nogometne Premijer lige BiH i odbrani naslov prvaka, trener "Plemića" Blaž Slišković kaže kako je teško vjerovati u takav rasplet pa će završnicu sezone iskoristiti kako bi dao šansu pojedinim igračima koji su igrali manje.

Tri kola prije kraja vodeće Sarajevo ima šest bodova prednosti ispred Zrinjskog, a naslov prvak ekipa Husrefa Musemića može potvrditi već u subotu pobjedom na gostovanju u Banovićima kod Tuzla Cityja.

- Mi se možemo nadati nekom čudu, ali čuda se rijetko događaju. Naravno, u Zenicu idemo s namjerom da dobijemo utakmicu, a vidjet ćemo šta će Sarajevo napraviti protiv Tuzle - kazao je Slišković na konferenciji za novinare uoči sutrašnjeg gostovanja njegove ekipe kod Čelika.

Prema MOZZART kladionici, izabranici Blaža Sliškovića favoriti su u ovom meču. Kvota na pobjedu Zrinjskog iznosi 2,25, na remi 3,00, dok se na trijumf Čelika nudi kvota od 3,30.

Što se tiče igračkog kadra, trener Zrinjskog upozorio je kako su se neke sitne povrede, koje pojedini igrači vuku određeno vrijeme, pogoršale.

- Filipović "osjeća" prednji butni mišić, određene probleme ima i Stojkić, Veselinović je virozan posljednja dva-tri dana i uopće nije trenirao, Bencun je na treningu dobio udarac u zglob desne noge tako da je i njegov nastup upitan - kazao je Slišković. 

Zbog svega navednog, Slišković je najavio kako će u preostale tri utakmice do kraja sezone dati priliku nekim igračima koji su do sada imali manju minutažu.

- Već sada razmišljamo o sljedećoj sezoni i igračkom kadru za sljedeću sezonu. Ove tri utakmice pokazat će budućnost pojedinih igrača u Zrinjskom. Svaki od njih ima određeni kvalitet, ali oni to moraju pokazati na terenu. Neki od njih do sada nisu imali priliku, ali dobit će je u ove tri utakmice - istaknuo je.

Slišković je dodao kako to ne znači da u preostalim utakmicama Zrinjski neće ići na pobjedu.

- Ostala su još tri kola i ni u jednoj utakmici ne smijemo sebi dopustiti neku blamažu koja bi dovela u pitanje ugled kluba. Nije isto završiti na drugom mjestu sa zaostatkom od pet-šest bodova za Sarajevom ili mnogo više. Obaveza je igrača, onih koji budu u kadru, da daju svoj maksimum i vjerujem kako ćemo imati takav pristup i u utakmici u Zenici - poručio je Slišković.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima! 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.