PREMIJER LIGA Kormilar "Plavih" pred ogled protiv Radnika

Osim: Možemo računati na sve igrače

Sljedeća je utakmica najvažnija od tri naredne, kaže trener tima s Grbavice

N. D.
10.05.2019 14:13

Osim: Dobar rezultat za početak ljepše priče

Željezničar će u okviru 31. kola gostovati kod Radnika u Bijeljini u utakmici koja može odlučiti o četvrtoj poziciji i plasmanu u evropska takmičenja.

– U ovom trenutku je sljedeća utakmica najvažnija od tri naredne, prva je i protiv tima sa kojim se borimo za mjesto na tabeli. Ako napravimo dobar rezultat, to će biti početak ljepše priče, osnova da se mogu ljepše stvari događati do kraja sezone. Ono što se dešava na terenu sve pokreće i sve zaustavlja, te mi nismo izuzetak u tome. Računamo na sve igrače. Na Zeca logično ne računamo kao na nekoga ko može igrati 90 minuta. Dobra stvar je što je posljednjih sedam dana normalno trenirao, pa ćemo vidjeti koliko ćemo ga moći iskoristiti - reako je Amar Osim.

Trener tima s Grbavice komentarisao je u kvalitet protivnika.

– Pamet je najveća snaga Radnika, što je u fudbalu najteže imati. S malo energije prave velike stvari. Radnik je pametna ekipa, tako su selektirali ekipu, imaju pametne igrače, pametnog trenera. Nije lako igrati protiv pametnih ekipa. Naša odbrana može zaustaviti Hadžića, ali nije Radnik samo Hadžić. Imaju još neke igrače koji mogu biti jako opasni i nije Hadžić jedini koji je jedini davao golove u utakmicama u kojima su osvajali bodove. On je jedan od onih koji vuku cijelu priču, ali nije jedini. Zaustaviti njega bi bilo dobra stvar, ali nije nam to garant za ostvarivanje dobrog rezultata - naglasio je Osim.

NA VRH