OLIMPIK

Amar Beširević: Nestabilnost pojedinih klubova je nažalost karakteristična za bh. fudbal

Avaz Sport

10.5.2019

Fudbaleri Olimpika sutra, u okviru 26. kolu Prve lige Federacije BiH, gostuju u Bihaću. Sarajevski "Vukovi" igraju u sjajnoj formi i veliki su favoriti da osvoje puni plijen i protiv Jedinstva koje je zbog velikih finansijskih i organizacijskih problema tokom zime izmijenilo skoro cijelu ekipu iz jesenjeg dijela. 

- Ta nestabilnost pojedinih klubova je nažalost karakteristična za bh. fudbal. No, mi o tom ne razmišljamo. Na Jedinstvo gledamo kao na ozbiljnog protivnika i svjesni smo da moramo pružiti svoj maksimum kako bismo ispunili željeni cilj. Cilj je, naravno, jasan, želimo osvojiti tri boda u Bihaću i ostati u utrci za naslov prvaka i plasman u Premijer ligu BiH, kazao Amar Beširević, nekadašnji omladinac Željezničara a sada prvotimac Olimpika, koji se na Otoci odlično snašao. 

Nakon perioda aklimatizacije postao je standardan igrač kluba sa Otoke. 

- Jako mi je drago što imam priliku standardno igrati za svoj tim. Mislim da je mladim igračima u mojoj dobnoj skupini to velika privilegija i da ne postoji bolji način za napredak od redovnog igranja. Osjećam se odlično i nadam se da su i u klubu zadovoljni mojim igrama, ističe mladi bočni igrač Olimpika.

Mladost i iskustvo

Ekipa Olimpika može se okarakterisati spojem mladosti i iskustva, a oni iskusniji fudbaleri mnogo pomažu mlađima.

Zaista je podrška iskusnijih fudbalera svakom mladom igraču jako bitna. Bez nje ne biste bili u stanju da uradite mnoge stvari. Ja, ali i ostali mladi igrači u Olimpiku, imamo tu sreću da nam naši iskusniji saigrači i u toku treninga, a i u toku samih utakmica, konstantno ukazuju na one segmente svog rada koje možemo popraviti. To mi mnogo znači i jako sam im zahvalan na tome, kazao je Beširević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.