PREMIJER LIGA

Svi u Banoviće, Sarajevo šampion

Bordo tim od jučer boravi u Tuzli, gdje je odrađen i posljednji trening

Atmosfera u i oko bordo svlačionice je odlična

G. ŠUMAR

11.5.2019

Lider bh. elite s Koševa tri kola prije kraja premijerligaške sezone ima priliku da u današnjem duelu s Tuzla Cityjem, koji je na programu u Banovićima (17 sati), osigura šestu titulu prvaka.

Igrački kadar 

Prema MOZZART kladionici, izabranici Husrefa Musemića favoriti su u ovom meču. Kvota na pobjedu Sarajeva iznosi 1,70, na remi 3,45, dok se na trijumf Tuzle nudi kvota od 5,00.

- Pokušat ćemo da u predstojećoj utakmici, ako je moguće, riješimo pitanje prvaka. Ako ne, onda u narednoj na našem Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” (Zvijezda 09, 18. maj, 17 sati – op. a.). Imamo dva-tri igrača koji ne mogu nastupiti zbog povreda i kartona - rekao je šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić.

Pored odranije povrijeđenog Selmira Pidre, zbog kartona je van stroja Emir Halilović, a Milošu Stanojeviću jučer je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu uspješno operisano lijevo oko nakon udarca laktom, koji je dobio protiv Širokog Brijega.

- Vjerovatno ćemo morati i osvježiti nekoliko igrača tako da će biti četiri-pet promjena u ekipi. Atmosfera je dobra, brzo se igra, ritam je ubitačan i zbog toga moramo rotirati igrače – dodao je Musemić.

Bordo tim od jučer boravi u Tuzli, gdje je odrađen i posljednji trening uoči današnjeg meča u Banovićima, za koji konkuriraju Kovačević, Dizdarević, Dupovac, Šofranac, Mujakić, Lazić, Kurdić, Bekić, Crepulja, Mustafić, Rahmanović, Šišić, Kapić, Resić, Tatar, Velkoski, Kruz i Handžić.

Navijačka karavana

Udruženje navijača FK Sarajevo “Horde zla” ovog puta nije u mogućnosti organizirati prijevoz za navijače.

- Molimo vas da se na vrijeme organizirate te da u što većem broju podržimo naš klub u osvajanju titule. Svi u Banoviće, Sarajevo šampion. Okupljanje navijača uoči gostujuće utakmice u Banovićima je ispred stadiona "Asim Ferhatović Hase" od 13 sati, a polazak je planiran za 13.30 sati. Svi po titulu, svi u Banoviće - saopćeno je iz Udruženja navijača FK Sarajevo “Horde zla”.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.