PREMIJER LIGA BIH

Utakmica sezone za "Plave"

Stručni štab Željezničara ima na raspolaganju sve igrače

Osim: Nismo izuzetak. Arhiv

N. DEMIROVIĆ

11.5.2019

Iako Amar Osim, strateg Željezničara, neće to tako nazvati, jasno je da njegov tim danas u Bijeljini igra utakmicu sezone. 

Gostovanje Radniku, u slučaju pobjede, donosi i definitivno četvrto mjesto na tabeli, dok bi poraz napravio velike probleme uoči završna dva kola. Tada bi Bijeljinci bili u prednosti u borbi za četvrto mjesto u Premijer ligi, koje vodi u evropska takmičenja.

Prema MOZZART kladionici, izabranici Amara Osima favoriti su u ovom meču. Kvota na pobjedu Željezničara iznosi 2,50, na remi 3,00, dok se na trijumf Radnika nudi kvota od 2,90.

Ljepše stvari

- Sljedeća utakmica je u ovom trenutku najvažnija od tri naredne, prva je i protiv tima s kojim se borimo za mjesto na tabeli. Ako napravimo dobar rezultat, to će biti početak ljepše priče, osnova da se do kraja sezone mogu događati ljepše stvari.

Ono što se dešava na terenu, sve pokreće i sve zaustavlja te mi nismo izuzetak u tome - riječi su Osima.

Njega raduje da može računati na sve igrače, a kako kaže, Ermin Zec je trenirao cijelu sedmicu, ali nema snage za svih 90 minuta. "Plavi" će, inače, gostovati timu koji ovog proljeća nema poraza.

Najveća snaga

- Pamet je najveća snaga ekipe Radnika, što je u fudbalu najteže imati. Sa malo energije prave velike stvari. To rade pametni. Radnik je pametna ekipa, tako su selektirali ekipu, imaju pametne igrače, pametnog trenera. Nije lako igrati protiv pametnih ekipa. Naša odbrana može zaustaviti Irfana Hadžića, ali nije Radnik samo Hadžić. Imaju još neke igrače koji mogu biti veoma opasni.

Hadžić je jedan od onih koji vuku cijelu priču, ali nikako nije jedini. Zaustaviti njega bila bi dobra stvar, ali nije nam to garant za ostvarivanje dobrog rezultata - naglasio je trener tima s Grbavice.

Željezničar se od jučer nalazi u Semberiji. Igrači i stručni štab boravili su u “Stanišićima”, gdje su sinoć obavili trening.

Neupućeni trener 

Stvar koja je trenutno ključna kad se govori o Željezničaru je nedobivanje licence za nastup u Evropi na Prvostepenoj komisiji za licenciranje.

Dok se iščekuje zasjedanje Drugostepene komisije po žalbi krajem ovog mjeseca, zanimljiv komentar o tome imao je Osim.

- Nisam baš upućen - rekao je trener Želje, a teško da bi u to bilo ko povjerovao.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj sena sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.