PREMIJER LIGA

Zvijezda 09 izborila opstanak: Protiv Sarajeva i Zrinjskog igrat će i omladinci

Ne zanimaju nas bilo kakve kalkulacije, kaže predsjednik kluba Stanišić

Zvijezda 09 je u debitantskoj sezoni ostvarila uspjeh

D. TEŠIĆ

14.5.2019

Pogotkom postignutim u sedmoj minuti sudijske nadoknade protiv GOŠK-a u prošlom kolu, Zvijezda 09 je ispunila osnovni cilj u svom debitantskom nastupu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.  

Opstanak su izborili i sada u bijeljinskom klubu već razmišljaju o sljedećoj sezoni. U posljednja dva kola Zvijezda igra sa Sarajevom i Zrinjskim, liderom i aktuelnim prvakom.

- Nas ne zanimaju nikakve kalkulacije u vezi s ovim mečevima. Igrat ćemo kao i do sada, uvijek maksimalno odgovorno sa željom da pobijedimo. U posljednja dva kola na teren će i neki igrači iz našeg mlađeg pogona, kojima želimo dati šansu da i oni osjete čar Premijer lige. Tako ćemo nastupiti u oba susreta i ne interesuju nas nikakve druge priče.

Ko će biti šampion, što se nas tiče, neka odluči zeleni teren i neka to bude onaj ko bude bolji. I na kraju, ne igramo samo mi sa Sarajevom i Zrinjskim, imaju oni još dva protivnika, tako da će i protiv njih morati da ostvare pobjede - rekao je Boris Stanišić, predsjednik Zvijezde 09.

U Zvijezdi ističu da je atmosfera u ekipi bila i presudni faktor dobrim rezultatima u proteklom periodu i da u posljednja dva kola žele da ostane tako, bez obzira na medijske i druge tenzije koje su se podigli pred posljednja dva kola.

37 

bodova u 31 kolu osvojila je Zvijezda 09


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.