BORDO EUFORIJA

Husref Musemić: Od navijača smo dobili dodatni motiv za titule

O novom ugovoru ne razmišljam, samo da se u subotu sve završi kako treba

Musemić: Mogu samo zamisliti kakvo će biti slavlje nakon utakmice sa Zvijezdom. Arhiv

G. Š.

18.5.2019

Svi bordo fudbalski putevi danas do 17 sati vode na naš najveći, Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase”, gdje Fudbalski klub Sarajevo protiv Zvijezde 09 u okviru 32. kola Premijer lige BiH igra odlučujuću utakmicu za titulu prvaka. Prema MOZZART kladionici bordo tim je izraziti favorit u ovom duelu i kvota na njihovu pobjedu je 1,17, na remi 6,50, a na pobjedu gostiju čak 14,00.

Igrački kadar 

- Ovakve prilike se pružaju rijetko, ali mislim da ćemo je riješiti na najbolji mogući način. Imamo i snage i kvaliteta da se ponovo radujemo s našim navijačima, naravno, uz dužno poštovanje prema Zvijezdi 09 - rekao je šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić te je dodao: 

- Kad smo u srijedu vidjeli koliko su naši navijači bili sretni nakon osvajanja Kupa BiH, dobili smo dodatni motiv da i predstojeću utakmicu riješimo na najbolji mogući način. Mogu samo zamisliti kakvo će biti slavlje nakon utakmice sa Zvijezdom.

Osim odranije bolesnog Elvisa Džafića te povrijeđenih Selmira Pidre, Miloša Stanojevića i Ljubana Crepulje, Musemić danas neće moći računati ni na kartoniranog Harisa Handžića. 

- Kako se bliži kraj prvenstva, igrački kadar se smanjuje... Mislim, međutim, da imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača, koji predstojeću utakmicu mogu riješiti u svoju korist - ističe Musemić.

Prvi koševski strateg ne osjeća nikakav pritisak. 

- Ne, nema pritiska... Možda je veći pritisak bio uoči prethodne utakmice u Širokom Brijegu bez obzira na rezultat koji smo ostvarili u prvoj finalnoj utakmici Kupa BiH. Uspješno smo riješili i taj zadatak tako da se svi nadamo da ne možemo propustiti situaciju koja nam se ukazala, nijednog trenutka ne umanjujući poštovanje i kvalitet Zvijezde 09 - ponavlja trener Sarajeva, kojem uskoro istječe ugovor sa Sarajevom.

Novi ugovor

Na pitanje želi li da i u narednoj sezoni krene po duplu krunu, Musemić odgovara:

- Samo da mi je da se malo odmorim, stvarno sam umoran, kako ja, tako i svi ljudi koji rade sa mnom, i u klubu, a pogotovo igrači. Možda taj umor može i protiv Zvijezde da nam predstavlja problem, jer smo u relativno kratkom vremenu odigrali dosta teških, zahtjevnih utakmica... Prema tome, o novom ugovoru ne razmišljam, samo da se u subotu sve završi kako treba. A, za sve ostalo, bit će vremena.

Kapitenove suze

- Kad sam vidio kako kapiten Krste Velkoski plače nakon utakmice na Pecari i osvojenog Kupa BiH, vjerujte da sam se naježio. To dovoljno pokazuje mnogo toga... I zbog toga vjerujem da će u subotu sve biti kako treba - rekao je Musemić.    

300.  utakmicu danas će Husref Musemić predvoditi bordo tim.  

REKORDER  prema broju utakmica, ali i trofeja u FK Sarajevo je Husref Musemić, koji je, kao igrač i trener, već osvojio tri titule prvaka – 1984/1985. (kao igrač), 1998/1999. (trener u stručnom štabu Nermina Hadžiahmetovića) i 2006/2007. kao šef struke. Dva puta osvojio je i Kup BiH. 

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun(putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.