DOMAĆI NOGOMET

Željezničar dočekuje Čelik na Grbavici: Utakmica za publiku

Meč počinje u 17 sati

Grbavica: Licenciranje ne utječe na igrače

N. D.

18.5.2019

Željezničar će dočekati Čelik u nešto drugačijem terminu nego što su domaći navijači naviknuli.  Subotnji ogled počet će u 17 sati zbog odredbe da se sve utakmice Premijer lige igraju u isto vrijeme i bit će prava prilika za igrače Željezničara. 

Prema MOZZART kladionici "Plavi" su favoriti u ovom meču i kvota na njihovu pobjedu je 1,35, na remi 4,40, a na pobjedu gostiju 9,00.

Nakon svih ovosezonskih turbulencija i ostvarenog cilja da se bude na mjestu koje vodi u Evropu, možda ne bi bilo loše odigrati za dušu navijača, jedinog segmenta kluba koji ove sezone nije imao amplitude.  

- Mislim da se Čelik neće braniti. Očekujem otvorenu utakmicu. Oni imaju tim koji se ne zna specijalno braniti. U napadu imaju dobre igrače i šteta bi bila da se oni brane. Očekujem otvorenu utakmicu. U jesenjem dijelu, kad je bilo 3:2, tako je bilo. Nadam se da će utakmica biti dobra za gledaoce – rekao je u najavi utakmice trener Željezničara Amar Osim i zaključio da se priča o licenciranju ne odražava na igru njegovih igrača. 

Što se tiče igračkog kadra, nema posebnog žaljenja ako neko neće moći nastupiti. Nema razloga ni za neki prevelik rizik. Kako kaže kormilar tima s Grbavice, Sinan Ramović je zbog povrede zadnje lože završio sezonu, a u timu neće biti povrijeđenog Antonija Pavića i zbog kartona suspendiranog Srđana Stanića. Mjesto na poziciji beka trebao bi zauzeti Branko Bajić, kojem će to biti debi u zvaničnom susretu za Željezničar.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.