OLIMPIK

Sadiković: Pobjeda imperativ

G. Š.

22.5.2019

Elvis Sadiković, iskusni defanzivac Olimpika, koji ovog proljeća igra vrlo dobro, optimista je uoči današnjeg meča u Živinicama. 

- Domaći tim je u teškoj situaciji i bori se za opstanak, dok mi imamo jasan cilj i borimo se za ulazak u viši rang. Sigurni smo da nas očekuje interesantna utakmica, u kojoj obje ekipe imaju imperativ pobjede - rekao je Sadiković te je dodao:

– Zadovoljan sam svojom, ali i formom cijele ekipa. Kako sezona odmiče, igramo sve bolje i bolje. Rezultat je to dobrog rada na treninzima, ali i kvaliteta igračkog kadra koji posjedujemo. Odlično smo ukomponirani kao tim, a snagu smo pokazali u posljednjoj utakmici protiv TOŠK-a, kad smo postigli šest pogodaka, a mogli smo postići još i više. Iskreno, šteta bi bila da ne ostvarimo plasman u Premijer ligu BiH, jer se radi o dobrom skupu fudbalera.

Trenutno je, međutim, koncentriran samo na zahtjevan susret u Živinicama.

– Slaven je u teškoj situaciji. Sigurno će do kraja voditi veliku bitku za opstanak, ali mi s tim nemamo ništa. Naš cilj je jasan, napravit ćemo sve da dođemo do pobjede. Kvalitetniji smo, uigraniji i svakako da smo mi bliži pobjedi. Želimo do prvog mjesta, a to možemo samo pobjedama - konstatira Sadiković.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.