ODLIČNA ATMOSFERA U Trening centru NSBiH

"Zmajići" se okupili u Zenici, počele pripreme za meč protiv Malte

Selektor Vinko Marinović pozvao 19 igrača

D. J.
29.05.2019 18:20

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru NSBiH u Zenici u sklopu priprema za gostujuću prijateljsku utakmicu s Maltom koja je na programu 5. juna. 

Selektor Vinko Marinović je na ovo okupljanje pozvao 19 igrača, a ranije je najavio da će svi dobiti priliku na utakmici.

- Na Maltu idemo sa 16 igrača i dva golmana, stoga smo poštedjeli neke standardne igrače. Dobra stvar je da će svi odigrati, pokušat ćemo da igrači koji dosad nisu igrali dobiju veću minutažu. Gledali smo neke utakmice Malte, koja se nalazi u šestom šeširu. Naravno, kvalitetniji smo od njih, ali to moramo potvrditi i na terenu - rekao je Marinović te dodao da će, prema najavama, i dalje u U-21 selekciju polako uključivati igrače koji su mlađi te imaju pravo igrati i u narednim kvalifikacijama. 

Zinedin Mustedanagić, veznjak iz češkog Ružemboreka, rekao je da će meč protiv Malte biti prilika da se "Zmajići" što bolje uigraju.  

- Ovdje je dosta novih momaka s kojima ranije nisam igrao, ali pred nama je nekoliko dana da se što bolje upoznamo i što bolje pripremimo za utakmicu na Malti. Ovaj prijateljski susret će nam koristiti da se što bolje uigramo za naredne kvalifikacione susrete. Tu smo da igramo i pobjeđujemo - rekao je Mustedanagić.

"Zmajići" su odradili i prvi trening u Trening centru, gdje ostaju do nedjelje. Atmosfera je, kao i obično, bila izuzetno pozitivna.

Komentari

NA VRH