DOMAĆI NOGOMET

Marko Perišić potpisao za Čelik, Zeničani uskoro dobivaju i novog trenera

Trebao bi biti finaliziran i transfer golmana Marijana Antolovića

Marko Perišić: Novi igrač zeničkog Čelika. Facebook

Fena

3.6.2019

Doskorašnji veznjak mostarskog Zrinjskog Marko Perišić (28) novi je igrač zeničkog Čelika. 

Perišić je ponikao u Slaviji iz Istočnog Sarajeva, a igrao je i za letonski Spartaks, libijski El-Ali Bengazi, slovačke Zlate Moravice i austrijski Kapfenberg.

Perišić je sa Čelikom potpisao dvogodišnji ugovor, kao i prije njega stoper Tarik Isić iz bijeljinskog Radnika te desno krilo Ermin Huseinbašić iz Zvijezde 09, koji su prva pojačanja zeničkog premijeligaša za narednu sezonu. 

Čelik je uspio dogovoriti i produžetak saradnje s iskusnim golmanom iz Srbije Bojanom Pavlovićem (33), koji je proteklu polusezonu za zenički tim branio kao posuđeni igrač iz Sarajeva, s kojim mu je istekao ugovor.

Čelik će, prema najavama iz kluba, uskoro objaviti i ime novog trenera, nasljednika Turčina Džihata Arslana (Cihat), koji se vratio u domovinu. Vjerovatno će i novi trener stići iz Turske, gdje živi i investitor i predsjednik Čelika Ajdin Olun (Aydin Oglun).

Tokom ove sedmice trebao bi biti finaliziran i transfer golmana Marijana Antolovića (31) iz hrvatskog prvoligaša Osijeka, koji je u BiH branio za Željezničar i banjalučki Borac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.