REPREZENTACIJA

Rahimić: Analizirali smo Fince i upozorili igrače, "Zmajevima" se priključio i Pjanić

G. ŠUMAR

3.6.2019

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine kompletirana je nakon što se ekipi danas priključio i Miralem Pjanić pred kvalifikacione duele za Euro 2020. Susret s Finskom na rasporedu je 8. juna u Tampereu, a s Italijom tri dana kasnije u Torinu.

Na pres-konferenciji koja je održana na Ilidži prisutnima su se obratili trener Elvir Rahimić i reprezentativci Ibrahim Šehić i Darko Todorović, a poruka je jasna - idemo na pobjedu protiv Finske.

Prvi se medijima obratio Rahimić, koji je kazao da su analizirali utakmicu Armenija - Finska. 

- Upoznali smo igrače na dobre i loše osobine Finske i s tim u skladu se pripremamo. Imamo još jednu analizu, utakmice protiv Italije, tako da već pripremamo tim - rekao je Rahimić.  

Upozorio je i da Finci primaju malo golova na svom terenu.

- Ta statistika pokazuje da su vrlo ozbiljna i organizirana ekipa. Pred nama je jedan težak protivnik - ocijenio je Rahimić, ali i iskazao uvjerenost da će naša ekipi biti prava i postići gol ili dva te na kraju pobijediti.

Šehić je rekao da BiH čeka teška utakmica u Tampereu.

- Probat ćemo nametnuti našu igru, probati dati gol i čuvati naš gol - rekao je Šehić.

Novinare je zanimalo strahuje li od napadača Pukija (Pukki).

- Ja sam već igrao tri ili četiri puta protiv njega. On je najbolji igrač Finske, ali ima ih još puno opasnih. Neće biti nimalo lako, oni kući 14 utakmica nisu primili gol. Moramo nametnuti svoju igru, da nam se desi kao protiv Sjeverne Irske, da nam oni preuzmu kontrolu. Nadam se da ćemo biti pravi i da ćemo na kraju pobijediti - kazao je golman bh. tima. 

Napomenuo je da 14 utakmica nisu primili gol kod svoje kuće.

- Trebali su Grčku dobiti u Ligi nacija 10:0, a ne 2:0. Imaju dobre igrače, neki od njih igraju u dobrim klubovima. Imaju odličan kolektiv, kvalitetnih igrača, kvalitetnog golmana koji igra u Bunseligi i ko god kaže da su poluamateri ne razumije se u nogomet - rekao je Šehić.

Todorović je istakao da nema lakih protivnika.

- Ako mi budemo pravi, pobjeda neće doći u pitanje - poručio je Todorović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.