LEGENDE

Enver Marić za "Avaz": Veležov naredni cilj mora biti Evropa

Sve se može postići kad su sve stvari složene na svoje mjesto

Marić: Drago mi je što su se “Rođeni” vratili tamo gdje im je i mjesto. Arhiv

G. ŠUMAR

4.6.2019

Enver Marić (71), legendarni Leteći Mostarac, u subotu nije bio na stadionu Rođeni, gdje Velež u posljednjem kolu Prve lige Federacije BiH proslavio povratak u elitni rang. No, on je dušom i srcem uvijek uz matični klub, koji se konačno vraća u Premijer ligu BiH.

Nešto više

- Ne, nisam u Mostaru, u Berlinu sam... - rekao je u razgovoru za “Dnevni avaz” Marić, koji već duže vrijeme živi na relaciji Mostar – Berlin, te je dodao:

- Drago mi je što su se “Rođeni” vratili tamo gdje im je i mjesto. A sad, vjerujem da znaju šta trebaju raditi. To je sigurno. U Premijer ligi su novi ciljevi, mora se pokušati uraditi nešto više, a ne samo biti učesnik prvog stepena takmičenja.

Trener Nanta Vahid Halilhodžić izjavio je nedavno za naš list da bi naredni cilj “Rođenih” trebala biti Evropa.

- Upravo tako, i ja tako mislim. Znači, Veležov cilj mora biti viši. To je motiv koji nije nemoguće ostvariti. Sve se može postići kad su sve stvari složene na svoje mjesto – konstatira Marić, koji je potom pohvalio i rad uprave Veleža.

U mostarskom klubu, kako kaže, sve funkcionira.

- Da nije toga, ne bi bilo ni rezultata na terenu. Sve funkcionira kako treba.

Ide nekako

Legendarnog Marića na kraju smo pitali kako ga sluša zdravlje.

- Pa, ide nekako. Bilo je i boljih dana, ali i gorih pa je dobro i ovako. Dobro je... Kad je fino vrijeme, idem i na utakmice - u svom stilu kaže Marić, kojem je najteži period u životu bio 2010. godine, kad je nakon operacije srce doživio težak moždani udar.

Sretan zbog Liverpula

Bivši golman Veleža, Šalkea i reprezentacije nekadašnje Jugoslavije te trener našeg državnog tima, diseldorfske Fortune i berlinske Herte u finalu Lige prvaka navijao je za Liverpul.

- Drago mi je što je Liverpul osvojio trofej. Dokazali su da su bolji su od Totenhema - ističe Marić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.