NAJAVE

"Zmajevi" gostuju Finskoj: U zemlji hiljadu jezera želimo sva tri boda

Ako ovdje pobijedimo, Bosna i Hercegovina ima velike šanse da ide dalje, kaže Prosinečki

S ranijih utakmica BiH. Arhiv

E. Ma. / Avaz.ba

8.6.2019

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će od 18 sati gostovati Finskoj u Tampereu u trećoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Prosinečki je po ko zna koji put naglasio da naša kvalifikacijska grupa nije nimalo lagana i da nas očekuje težak posao u "zemlji hiljadu jezera".

- Italija je favorit naše grupe, a BiH ili Grčka, pa, eto, i Finska, bit će taj drugi tim koji će otići na Evropsko prvenstvo. Nama je najvažnija ova predstojeća utakmica, kao što sam do sada i naglašavao nekoliko puta.

Zbog toga smo na pripremama fokus stavili samo na utakmicu u Tampereu. Veliki sam optimista, to sam bio i prije početka ovih kvalifikacija, jer BiH ima dobru reprezentaciju. Imamo velike šanse za odlazak na veliko takmičenje - rekao je Prosinečki na jučereašnjoj konferenciji za medije.


Prosinečki i Džeko na jučerašnjoj konferenciji za medije

Vdeliki problema za naš tim bit će izostanak suspendiranog Miralema Pjanića.

No, kad je u pitanju sastav, Prosinečki nije želio otkriti današnju "dobitnu kombinaciju".

- Dobro smo se pripremili, jer je pred nama teška utakmica. Ako ovdje pobijedimo, Bosna i Hercegovina ima velike šanse da ide dalje. Ovo je jedna od ključnih utakmica za nas, tako da, kako igrači, tako i mi u stručnom štabu, očekujemo dobru utakmicu i nadamo se dobrom rezultatu - dodaje hrvatski stručnjak na klupi "Zmajeva".

Kao alternative za Pjanića nude Amer Gojak, Gojko Cimirot ili Mario Vrančić.

Finska je vrlo neugodan protivnik, koji nije primio pogodak u pet posljednjih utakmica na svom terenu te kući nisu izgubili gotovo dvije godine.

U Ligi nacija su osvojili tri boda iz dvije utakmice. Poraženi su od Italije sa 2:0, dok su istim rezultatom slavili protiv Armenije. BiH se nalazi na trećem mjestu sa četiri boda

Protiv Italije u gostima su poraženi s 2:0, a istim rezultatom savladali su Armeniju i to u gostima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.