MALI NOGOMET

Odigrano 1. kolo veterana na "Fis-Golu"

G. Š.

8.6.2019

Prvi dan malonogometnog turnira "Fis-Gol - Sarajevo 2019."  donio je nekoliko izuzetno kvalitetnih utakmica u konkurenciji veterana, koja je ove godine po kvaliteti, rame uz rame sa seniorskim žrijebom.

Zajko Zeba, Branislav Arsenijević, Haris Karamehmedović, Edin Dudo, Dragan Bjelica, Nijaz Mulahmetović i jos mnogi drugi, istrčali cu na teren kultnog sarajevskog Fisa i pokazali da ima još magije u njihovim nogama.

U prvim utakmicama desilo se i nekoliko iznenađenja, pa je tako ekipa Veterana grada Sarajeva sa visokih, ali zasluzenih 4:1, savladala FK Unis.

Haris i Mirsad Mešanović su postigli po dva gola za pobjednike, a za porazene je strijelac bio Mulahmetović.

Centar FC je sa teških 2:1 slavio u prvoj utakmici dana protiv ŠF "Winner" i to golovima Sukovića i Arsenijevića, dok je BHTelekom na krilima Mahira Karića, koji je postigao hat-trik, savladao "Auto Biss" sa 3:2.

Tri pogotka u prvom kolu postigao je i Jasmin Ligata u duelu ŠF "Derby" i Maloljetnih boraca, a osim njega u pobjedi od 5:1 pogađali su i Dudo, te Seferović.

Ekipa Burenceta, koja je po imenima možda i najveći favorit ove godine kod veterana, sa 5:2 je slavila pobjedu protiv "City Parka", a trijumfe u prvom kolu ubilježile su još i ekipe Slavije i Čengić Vile.

Rezultati i strijelci 1. kola:  Centar - "Winner" 2:1 (Suković, Arsenijević - Trle), Auto Biss - BH Telekom 2:3 (Tirso, Džano - Karić 3), ŠF "Derby" - Maloljetni borci 5:1 (Ligata 3, Dudo, Seferović - Avdukić), "Coca Cola" - Čengić Vila 1:2, (Guberović - Džaferagić, Mutapčić), Slavija - Općina Centar 3:1 (Damjanović 2, Grubačić - Mujan), FK Unis - Veterani grada Sarajeva 1:4 (Mulahmetović - H. Mešanović 2, M. Mešanović 2), "Caffe Burence" - "City Park" 5:2 (Čošković 2, Kadrić, Hajdarević, Krka - Podbičanin, Hadžić). 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.