GRBAVICA

Ispunio obećanje: Nihad Selimović podnio ostavku

Željezničar će uskoro imati Skupštinu

Selimović: Odlazi s Grbavice

Avaz Sport

9.6.2019

Ono što je najavio nedavno, Nihad Selimović, predsjednik Željezničara, to je i učinio. On je podnio ostavku na mjesto prvog čovjeka kluba, pa će na Skupštini koja se odražava 15. juna tim s Grbavice tražiti novog predsjednika Upravnog odbora.

Selimović, koji je stigao početkom godine, nedavno je rekao da će on i drugi članovi uprave ponuditi mandate na raspolaganje ukoliko Željo ne dobije licencu za nastup u evropskim takmičenjima.

Inače, oglasili su se i najvatreniji navijači Želje i jasno poručili šta očekuju, ali da od privatizacije kluba nema ništa.

- U subotu 15.6. navijači će pozvati na odgovornost sve uposlene oko neizvršavanja svojih obaveza na funkcijama koje obnašaju (što će vjerovatno rezultirati i nečijim ostavkama) i da stanu iza svojih riječi koje obećaju u doglednom periodu, zatim će se prezentovati par zahtjeva koje mora ispunjavati svaka uprava koja sjedne na kormilo kluba (uključujući i sportski i administrativni i infrastrukturni segment), nebitno jel' to ova sadašnja ili neka druga. O privatizaciji ne treba trošiti riječi, to će jasno biti podcrtano da od toga nema ništa, kao ni od ulaska 'nekakvih' Selimovića u klub i sličnih sumnjivih biznismena.

Mi želimo biti taj pozitivni impuls, koji će nakon dugo vremena ujediniti sve navijače. Za dobrobit i tribine i kluba se neke lične nesuglasice i stvari moraju progutati, odnosno preći preko njih. Sada moramo biti trezveni, hladne glave, prestati sa prepucavanjem i podjelama, već sve rasprave usmjeriti ka rješavanju nastalih problema.  Mi to hoćemo, a mi to i možemo, zato ne trebamo u prazno da se trošimo, već da što više iskoristimo potencijal koji posjedujemo - kaže se u njihovom saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.