POVLAČENJE

Kako su navijači Želje pukli probne balone o privatizaciji?

Neke ljude ne žele u klubu

Željini navijači: Prozreli namjere

Piše: N. D.

10.6.2019

Sarajevska mahala posljednjih dana nudila je jednu priču koja se kao saznala onako slučajno. Jedna poznata porodica koja se godinama bavi biznisom, a danas između ostalog, osim par medija, drži i jedan klub iz Prve lige Feceracije BiH, preuzet će Željezničar, mnogi su tvrdili. 

Bilo je jasno da je krenulo ispitivanje terena, a pojedini mediji su o osobama koje će navodno u budućnosti biti na čelu kluba s Grbavice dizale u nebesa. Toliko nametljivo, da je bilo neugodno čitati.

Iz omladinskog pogona današnjeg prvoligaša, roditelji su već pričali o fuziji sa Željezničarom, drugi su tvrdili kako će prvoligaš sada biti Željin drugi tim, a sve je očigledno bila prilika da se vidi kako grad diše na pomen novog vlasnika kluba. A onda je plavi dio grada pokazao, ne da diše, nego da može ako se naljuti izazvati mnogo toga što se navodnom budućem vlasniku ne bi svidjelo. 

- O privatizaciji ne treba trošiti riječi, to će jasno biti podcrtano da od toga nema ništa, kao ni od ulaska 'nekakvih' Selimovića u klub i sličnih sumnjivih biznismena - objavili su najvatreniji Željini navijači uz najavu da će biti na Skupštini kluba koja se odražava u subotu.

I pukoše tako probni baloni koji su poklanjani novinarima, roditeljima i navijačima. Bilo je to dovoljno da se čovjek koji je pominjan kao budući vlasnik danas izjasni javno. Reče, da nije imao u planu ulagati u Želju i da ne zna odakle ta informacija. Čudno, ali nije reagirao kada je u nekim medijima prije samo desetak ili 15 dana proglašen za, u najmanju ruku Emerika Bluma ovog vremena, koji eto ulazi u Željezničar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.