TUZLA

Nemamo nijedan dokument da je Nalić nešto posuđivao klubu

Nismo mu ništa ostali dužni, kaže Kozlić

Kozlić: Nalić nije korektan. (Foto: Arhiva)

Avaz Sport

22.6.2019

U Slobodi se nikako ne smiruju tenzije, a čelnici kluba su odlučili da iznesu svoju stranu priče.

– Nazivaju nas lopovima, mešetarima. Javno pozivam Tužilaštvo da ispita rad naše uprave i da donesu svoj sud. Ja samo želim transparentnost naših postupaka i poteza. Finansijska situacija u klubu je vrlo teška, ali mi se trudimo da sve isplate ispoštujemo u narednim danima. Dogovorili smo pripreme u Livnu. Naš cilj je da pokušamo stabilizirati klub. Sloboda je “institucija” i tu smo samo da zaštitimo klub - rekao je Sead Kozlić, predsjednik Slobode. 

Očekivano je jedna od glavnih tema bio sada već bivši trener Zlatan Nalić. 

- Nalić je završio u Slobodi svoj angažman, ja sam s njim razgovarao više puta, rekao mi je da je došao da pomogne Slobodi, da je situiran čovjek. U Slobodi u našim dokumentima postoje samo dva ugovora. Ugovor koji se spominje u medijima ne postoji i mi ne znamo o čemu se priča. Nema nijedan dokument koji pokazuje da je Nalić išta posuđivao klubu. Sloboda nije ostala dužna Naliću. Kada se završilo prvenstvo, 2-3 puta je pozivan, on je otišao u Švedsku. Onakvo nepoštovanje od Nalića je nedopustivo. Vodit ćemo sudski spor, ako se pojavi taj ugovor. Sa Nalićem sam pokušao razgovarati, ali je bio nedostupan. Ako je toliki slobodaš, naći ćemo mu mjesto u Slobodi. Nalić je meni porukom poslao spisak igrača za transfere za Evropu - Kozić, Marković, Bekić, Rodin, Rustemović, Adukor. Vrijednost tih igrača je četiri miliona eura - naglasio je Kozić.

Prvi čovjek Slobode govorio je o nesrazmjeru plaćanja igrača, ali je naglasio da Tuzlaci neće ispasti iz Premijer lige.

– Nije dobro da se zloupotrebljavaju navijači Slobode koji su divni momci i koji žive za klub. Mislim da nema potrebe za takvim stvarima. Trebaju nam mir i dobro stanje u Slobodi kako bi nešto napravili. Niko ne treba brinuti da ćemo ispasti iz lige naredne sezone – kazao je Kozlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.