OTVORENO

Musemić iz Slovenije za "Avaz": S Tatarom i Milanovićem imamo brzinu po bokovima

Musemić: Igrali smo pametno, oprezno. FK Sarajevo

Piše: G. ŠUMAR

25.6.2019

Osvajač duple krune s Koševa u prvoj kontrolnoj utakmici u Sloveniji deklasirao (5:1) je Partizani iz Albanije. Strijelci za bordo tim bili su Tatar dva puta te Ahmetović, Šišić i Mustafić.  

- Bilo je dobro... Igrali smo pametno, oprezno, i na taj način došli do uvjerljive pobjede - rekao je u razgovoru za “Dnevni avaz” šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić te je dodao:

- Iako se radi o prijateljskoj utakmici, ovo nam je veoma bitna pobjeda, pogotovo zbog atmosfere i svih prethodnih dešavanja.

Sarajevo je počelo utakmicu u sastavu: Kovačević - Hodžić, Lazić, Dupovac, Hebibović - Velkoski, Gavrić, Šišić - Tatar, Milanović - Ahmetović. U drugom poluvremenu, na odmor se otišlo kod rezultata 4:0, a šansu su dobili: Dizdarević, Lazić, Mustafić, Hasanović, Kurdić, Dervišagić, Salčin, Đokanović, Handžić, Šabanović i Imamović.

- Jedino je van stroja bio Amar Rahmanović, koji je u prvoj kontrolnoj utakmici u Sarajevu protiv Mladosti dobio udarac u koljeno. Umjesto njega je igrao Aladin Šišić... No, i Rahmanović je od ponedjeljka ponovo u punom trenažnom procesu te bi trebao igrati u srijedu (sutra, op. a.) protiv Slovačkog - ističe Musemić, koji nije želio komentirati individualni učinak izabranika.

Dodao je, međutim, samo ovo:

- S Tatarom i Milanovićem dobili smo na probojnosti i brzini po bokovima. Idemo dalje, nadam se da ćemo do prve zvanične utakmica (Seltik – 9. juli) biti još bolji.

Kako smo saznali u razgovoru sa Musemićem, klub s Koševa pokušat će angažirati još dva-tri igrača. No, kako to naglašava prvi koševski strateg, ide teško, jer ponuda na fudbalskoj pijaci nije baš najbolja.

- Pokušat ćemo dovesti bar po jednog stopera i zadnjeg veznog, gdje imamo upražnjena mjesta. Teško je, međutim, uskladiti sve, naše želje i mogućnosti na tržištu - rekao je Musemić.

Poziv volonterima

Fudbalski klub Sarajevo poziva sve srednjoškolce, studente/ice i ostale zainteresirane da pomognu voljenom klubu u realizaciji svih bordo želja.

- Kako bismo grad obojili u bordo boje, ispisali još jednu historiju na stadionu “Asim Ferhatović Hase” i slavili fudbal, potrebna nam je tvoja pomoć i tvoje ime ispisano bordo slovima. Svim našim dobrovoljcima osigurat ćemo majicu i propusnicu za gledanje utakmice Sarajevo – Seltik... Postani volonter, jer te voljeni klub treba! Prijave su otvorene do 29. juna - saopćeno je iz FK Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.