INTERVJU

Džubur: Želji ćemo vratiti stari sjaj

Džubur: Brzo ćemo napraviti pomake u svim segmentima. Avaz

Piše: G. ŠUMAR

30.6.2019

Admir Džubur novi je predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar, ishod je sjednice Skupštine sarajevskih "Plavih". 

Džubur je na čelnoj funkciji naslijedio Nihada Selimović, koji je podnio ostavku, a do jučerašnjeg imenovanja Džubura privremni vršilac dužnosti predsjednika bio je Jamsin Badžak.

Bolji rezultati

- Nova Uprave ima i snage i znanja da Želji vrati stari sjaj. Da ne vjerujem u to ne bih se prihvatio ovog posla - tvrdi Džubur za "Dnevni avaz" i dodaje da očekuje napredak kluba u svim segmentima.

Kakve su Vaše prve impresije?

- Nakon ovog turbulentnog perioda, dosta pozitivne. Vidim da je atmosfera mnogo pozitivnija, vidim jedinstvo u klubu, u svim strukturama. Mislim da će to da poluči dobar rezultat u budućnosti.

Ova nova Uprava, sa mnom na čelu, nastavit će da radi. Nastavit će dizanje kluba, raditi na infrastrukturi, na organizaciji kluba, prije svega na poboljšanju rezultata koji zaista nisu bili na nivou Željezničara u proteklom periodu. To nam je prioritet. Nadam se da ćemo šefu struke osigurati sve uvjete.

Želimo da ispunimo ono što nam je glavna stvar, a to je da navijamo, da smo sretni i da imamo zadovoljstvo dolaska na stadion.

Šta je trenutno najveći problem kluba?

- Problemi su se gomilali svih ovih godina. Ima njih više, ne možemo ih sada locirati samo na jedno mjesto. U proteklih šest mjeseci, kao član Uprave, zajedno sa ostalim ljudima iz Uprave i menadžmenta, dosta toga smo pokrenuli.

Ovo je nastavak aktivnosti koje su pokrenute. Mislim da će to sve ići u dobrom pravcu.

Kako ocjenjujete rad vaših prethodnika na čelnoj funkciji?

- Ne bih o tome. Svako je tu dao svoj doprinos. Željo ne postoji od jučer, nego od 1921. godine. Svaki predsjednik i svaka uprava dali su svoj doprinos. Mi ćemo pokušati da damo svoj, te nastavimo dalje.

Uputili žalbu

Vidite li sebe na ovom mjestu na duže staze, jer je svakom klubu potrebna stabilnost?

- Ne bih ni ušao u Upravu da ne mislim da ova priča neće potrajati duži period. Očekujem da će ovo biti dobra priča.

A samim tim, onda neće biti potrebe za nekim promjenama. Veoma brzo očekujem stabilnost, odnosno da će FK Željezničar vratiti i ime i ugled koji ima u bh. fudbalu, ali i na Balkanu.

Kako vidite problem sa evropskom licencom, koja je Želji uskraćena odlukom Komisije za licenciranje Nogometnog saveza BiH, na što je uslijedila Vaša žalba Sportskom sudu (CAS) u Švicarskoj?

- To je problem koji se rješava. Vidjet ćemo šta će biti od toga, ne bih da to sada potenciram. To je već iza nas, relevantni organi rade svoj dio posla i bit će uskoro završeno. Čekamo rezultate.

Novi Upravni i nadzorni odbor 

Džubur je predložio kandidate za članove Upravnog odbora kluba s Grbavice, koji su jednoglasno prihvaćeni. To su Jasmin Badžak, Mirza Ustamujić, Abdurahman Drkić, Muris Bečirčić, Kenan Ademović i Selen Balić.

Na prijedlog članova Skupštine FK Željezničar, predsjednik novog Nadzornog odbora postao je Damir Ablaković, a članovi Senaid Topuz i Mustafa Nurko.

Izborna sjednica

Nakon odabira novog rukovodstva FK Željezničar, odlučeno je da će naredna sjednica Skupštine biti izborna.

- Imenovana je Komisija koja će odabrati nove delegate u Skupštinu FK Željezničar. Izborna sjednica će se održati krajem tekuće ili početkom naredne godine - saopćeno je kluba.

DIPLOMIRANI

mašinski inžinjer je po struci Admir Džubur, koji je do jučer bio član Upravnog odbora Željezničara, a sada je predsjednik.

Inače, riječ je o dugogodišnjem direktoru KJKP "Toplane - Sarajevo".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.