PRIJATELJSKI MEČ

Željo stvarao šanse, Varaždin minimalno slavio

Detalj sa utakmice. Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Avaz.ba

30.6.2019

Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice poraženi od Varaždina sa 1:0.

U drugoj minuti Krpić iz kaznenog prostora šutira preko gola. Tri minute poslije Mujezinović izlazi pred gol Varaždina, šutira, ali golman sjajno brani. 

Dvije minute poslije ponovo Mujezinović pokušava, ali je ovaj put njegov udarac uhvaćen. Glavina je 12. minuti pokušao sa distance, ali lopta odlazi pored gola.

Varaždin je poveo u 17. minuti. Nakon ubačaja sa strane, Brlečić je ostao sam i rutinski glavom pogodio. Četiri minute poslije Ramović šutira, Nevistić brani. U 33. minuti Mujezinović proigrava Krpića koji iskosa iz poluvoleja šutira, ali lopta odlazi pored gola. Dvije minute poslije Hajdarević gađa s vrha kaznenog prostora, lopta ponovo prolazi pored stative. U narednom napadu Benko iskosa šutira preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

U drugom poluvremenu prvi prijeti Željo. Zec je ubacio, a Zajmović šutira u dobro postavljenog Nevistića. U narednom napadu sjajna šansa za naš klub Asim Zec je u duelu izašao pred gol Varaždina, šutira, ali Nevistića sjajnom odbranom izbacuje loptu u korner.

Alispahić osam minuta prije kraja izvodi slobodan udarac sa 18 metara, ali lopta pogađa prečku. Do kraja se rezultat nije mijenjao. 

Narednu utakmicu Željezničar igra u četvrtak na Pecari protiv Širokog Brijega.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.