MOSTAR

Nakon tri godine Velež danas igra premijeligašku utakmicu

U goste stiže Mladost iz Doboja kod Kaknja

Mostar: Veležov novi početak. Arhiv

F. I.

20.7.2019

Nakon tri godine Velež je ponovo tu, neko će reći na novom početku, barem kada je u pitanju Premijer liga. Na otvaranju sezone prvi protivnik je Mladost iz Doboja kod Kaknja, ekipa koju poznaje trener Ibro Rahimić, s obzirom na to da je prije svog drugog dolaska na klupu Veleža vodio upravo Mladost i jednim dijelom udario temelje u stvaranju jednog kluba koji je sada dobar premijerligaš. 

Međutim, u fudbalu su tri godine veliki period i Mladost se kao ekipa logično promijenila, baš kao što se poprilično izmijenio i igrački kadar u odnosu na prošlu sezonu. Na prvu bismo mogli reći kako je Mladost ipak slabija nego prošle sezone. Jer ekipu su napustili prvi i drugi strijelac Nemanja Anđušić i Gedeon Guzina, otišli su i Petar Bojo, Filip Arežina, Nana Velbek (Welbeck)...

Nekoliko igrača je i stiglo u Mladost, koja je u generalnoj probi prije početka prvenstva poražena od banjalučkog Borca 0:2. Velež je bio uspješniji u generalci kontra Željezničara, po pitanju igračkog kadra kod Mostaraca dogodile su se tek male promjene. 

Na papiru čak bismo mogli reći kako je Velež blagi favorit, ali prva utakmica je uvijek prva. Najteža, bez obzira na protivnika. Iz ugla "Rođenih" treba uzeti u obzir činjenicu da će za većinu igrača biti prva utakmica, da su povrijeđeni neki važni igrači (Nusmir Fajić i Obren Cvijanović), da će biti prisutan pritisak popunjenih tribina. Sve su to normalne stvari, ali treba vidjeti kako će ekipa reagirati.

- Dobro smo radili tokom pripremnog perioda, ekipa je spremna iako su malo poremetile povrede pojedinih igrača. Utakmica iz prepremnog perioda nam daju za pravo da se nadamo i vjerujemo u najbolje na otvaranju sezone. Svjesni smo da će stadion biti dobro popunjen, da navijači traže pobjedu, baš kao što znamo da je start izuzetno važan. Mi upravo na startu sezone želimo osvojiti što je više moguće bodova - kaže Mustafa Kodro, koji je i dalje prva opcija na klupi "Rođenih", s obzirom na aktuelnu kaznu Ibre Rahimića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.