PREMIJER LIGA BIH

Musemić i Ozer zadovoljni podjelom bodova

Treneri oba tima zadovoljni podjelom bodova. FENA

Fena

28.7.2019

Čelik i Sarajevo već drugu sezonu uzastopno remizirali su u derbiju bez golova u Zenici, ali to je ishod koji je zadovoljio oba trenera, kao i navijače na tribinama. 

Gostujući trener Husref Musemić istakao je kako je Čelik bolje otvorio utakmicu, dominirao 20-tak minuta, nakon čega je, smatra on, Sarajevo bilo bolji.

- Nisam nezadovoljan rezultatom, a nisam nezadovoljan ni igrom. Pogotovo u drugom poluvremenu. Nemam šta zamjeriti svojim igračima, osim realizacije, ali to je fudbal - kazao je Musemić, koji je napomenuo kako se šanse nekada realiziraju, a nekada ne.

- Mislim da smo mi pokazali da smo kvalitetna ekipa, mada neki žele da umanje vrijednost našeg tima. Pogotovo što nam nedostaje dosta igrača - kazao je Musemić, koji je izrazio nadu da povreda Mersudina Ahmetovića, vjerovatno, nije ozbiljnije prirode te da je on napustio igru više iz predostrožnosti.

- U prvom smo poluvremenu igrali napadački, imali smo šansi, a poslije smo prepustili igru Sarajevu. Oni su išli na duge lopte i imali smo dosta problema - rekao je Čelikov trener Hasan Ozer, koji je dodao kako su mogli i dati i primiti gol u prvom dijelu.

Drugo su poluvrijeme, istakao je, svjesno krenuli malo defanzivnije te su u tom dijelu utakmice oni pokušali dugim loptama ugroziti gostujući gol.

- Sa ovakvom ekipom odigrati i neriješeno nije loš rezultat. To je moje mišljenje. Čestitam objema ekipama - kazao je Ozer, koji je izrazio zadovoljstvo što njegov tim nije u prva dva susreta primio nijedan gol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.