ZENICA

Juniorke BiH remizirale s Bugarskom

D. JURIŠIĆ

31.7.2019

Detalj s meča - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Trening centru NS BiH odigrala prijateljsku utakmicu sa selekcijom Bugarske pred skoro 100 gledalaca. 

Sofija Krajšumović je u 3. minuti bila brža od odbrambenih igračica Bugarske, ali je njen šut s ruba kaznenog udarca metara odbranila Viktoria Dimova.

Gošće koriste prvu priliku u 5. minuti i dolaze do vodstva. Dimitra Ivanova je izašla sama pred Indiru Faković i s deset metara pogodila za 0:1. Bugarska do 0:2 dolazi u 10. minuti. Aleksandra Palagačeva prolazi po lijevoj strani i asistirala na drugu stranu za Aleksandru Janevu koja je bila precizna.

Naše juniorke do prvog pogotka dolaze u 15. minuti. Elma Husić precizno izvodi slobodnog udarca s 18 metara i pogađa za 1:2. Sofija Krajšumović u 20. minuti iskosa šutira pokraj gola Bugarske. Ajla Zukić u 30. minuti šutira precizno s desne strane i pogađa suprotni ugao gola Bugarske za 2:2.

Igrao se 55. minut kad je Elma Husić šutirala s distance, lopta prolazi pokraj desne stative gola Bugarske. U 70. minuti Fadila Mujkić nakon kornera šutira glavom malo pokraj gola gostiju. Samo pet minuta kasnije Mujkić je ponovno najviša u skoku ali ovaj put šutira pokraj lijeve stative. U narednom napadu Krajšumović ne koristi dvije odlične prilike za postizanje gola.

Rezultat se nije mijenjao do kraja i ostalo je 2:2.

Selektor Dragan Jevtić na početku utakmice je priliku dao sljedećim igračicama: Faković, Zukić, Šimić, Lukić, Velagić, Mujkić, Krajnić, Husić, Krajšumović,Hasić, Bajrić. Kasnije su u igru ušle Šečić, Bašić, Fejzić i Marković.

Naredna utakmica istih reprezentacija je planirana za petak (2. avgust) s početkom od 10 sati u Trening centru NS BiH.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.