GRBAVICA

Damir Sadiković: Velika je stvar odigrati 100 utakmica za Željezničar

Nadam se da ću jubilej dočekati u pobjedničkoj atmosferi

Sadiković: Igramo bolje. Arhiv

Avaz Sport

2.8.2019

Željezničar je u prva dva kola ostvario pobjedu i remi, što je bilo dovoljno za lidersku poziciju. Plavi su, podsjetimo, u prvom kolu remizirali (0:0) s Borcem na Grbavici, dok su u drugoj utakmici rutinski savladali (2:0) Mladost.

- Mogu biti zadovoljan startom, ali ostaje žal za izgubljenim bodovima protiv Borca, jer mislim da smo zaslužili cijeli plijen. Bili smo bolji, ali takav je fudbal - analizira veznjak kluba s grbavice Damir Sadiković i dodaje:

- Utakmica protiv Mladosti je uvijek nezgodna za nas kada se igra u Kaknju. Drago mi je što smo pobijedili, ali i odigrali opet čvrsto, te prekinuli nezgodnu tradiciju. Protivniku nismo dozvolili nijedan ozbiljan udarac prema našem golu.

Obje utakmice ste igrali. Jeste li zadovoljni svojom igrom i igra li Željo sada bolje nego proljetos?

- Mogu biti zadovoljan i svojom igrom, ali osjetim da može biti još bolje. Početak je prvenstva, svi još traže neku svoju takmičarsku formu, pa tako i ja. Mislim da Željo igra bolje nego proljetos, ali sam uvjeren da ćemo igrati još bolje kako sezona bude odmicala.

U narednom kolu Željezničar dočekuje Zrinjski. Vaša očekivanja?

- Derbi sa Zrinjskim je sigurno teška utakmica, koja će biti odigrana u dobrom ambijentu. Igramo pred našim navijačima, Zrinjski je imao tešku utakmicu protiv Utrehta, gdje je izgubio puno energije, ali činjenica je da „Plemići“ imaju puno igrača za rotaciju. Na Grbavici, kao i u svakoj drugoj utakmici, ići ćemo na pobjedu i nadam se da ćemo na kraju slaviti.

Bliži se Vaša stota utakmica u dresu Želje, kakav je osjećaj?

- Nije to mala stvar gdje god da igraš. A tek u klubu kao što je Željo, to je nešto veliko. Raduje me ta brojka, nadam se da ću jubilarnu utakmicu dočekati u pobjedničkoj atmosferi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.