KOŠEVO

Zašto uprava Sarajeva "oštri zube" na Husrefu Musemiću?

Još jednom na udaru skorojevića

Musemić: Rezultati sve govore. Arhiv

N. D.

3.9.2019

Kako je takav „prgavac“, kako su ga neki znali predstavljati, uvijek dežurni krivac u Sarajevu, pitanje je od milion dolara? Zašto je uvijek oštrenje zuba skorojevića u upravama najbolje na Musemiću, treneru koji je toliko radosti donio navijačima Sarajeva.

Nije li možda najnovija objava uprave Sarajeva, koja je ruku na srce ponajmanje uprava, a ustvari je administracija koja slijedi upute, još jednom pokazala kako je najlakše svoj nerad opravadati lošim radom trenera?

Da nije  možda Musemić izazvao štrajk igrača neisplatom plaća, nije li možda on odlučio u jeku priprema promijeniti kondicionog trenera, inače vrhunskog stručnjaka i nije li možda on za Gedeona Guzinu „halalio“ dva mlada igrača koji su već našli inostrane angažmane.

Musemić je kriv, izgubio je derbi, ali nije ga sam izgubio. Izgubila ga je i direktorica Sabrina Buljubašić, izgubio je i koordinator za „nešto“ Emir Hadžić, ali i igrači na terenu. Niko nije ni manje ni više kriv, pa da bi se sve stavilo na pleća treneru koji još uvijek aktuelni prvak i osvajač Kupa BiH.

Možda bi korektnije od administracije kluba, koju uzgred navijači sve ćešće nazivaju SFK 2000, da sagledaju ono što oni rade, ustvari ono što ne rade. Mrcvarili su Musemića s novim ugovorom, igrali se dopisivanja, nudili i ono što se ne nudi više ni trenerima početnicima (tri plaće otpremnine u slučaju otkaza) i opet imaju obraza između redova poručiti kako je Musemić krivac za sve. Na kraju krajeva, ako se radi o ljudima koji znaju šta govore, bilo je korektno izaći sa jasnim saopćenjem da je Musemić kriv, a ne kriti se iza floskula o dobroj ekipi. Nisu naravno, kao što mnoge stvari u tom klubu odavno nisu transparentne. 

Možda je ovo kriza, nova kriza u odnosima vodstva kluba i Musemića, ali i to će proći. Kako god završi Musemić će ostati Husref Musemić koji je zabijao golove za Sarajevo i dizao pehare zahvaljujući svom radu. Ovi koji su svakih malo kontra njega, pozirali su pored trofeja koje im je ipak Musemić sa igračima donio.

I kao na početku priče. Čudno bi bilo da mu ne dođe da opsuje, kada on i treneri poput njega moraju davati objašnjenja ljudima, koji u najmanju ruku ne razumiju kako danas funkcionira fudbal i kako jedan klub treba izgledati. Na posljetku tu nam je i Nam iz Vijetnama. On izgleda tek ne konta ništa.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.