REPREZENTACIJA

Robert Prosinečki po dolasku u Sarajevo odgovorio na pitanje postoji li šansa da se predomisli

Piše: G. Šumar / Avaz.ba

9.9.2019

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki, koji je sinoć podnio ostavku nakon poraza od Armenije (4:2), po dolasku u Sarajevo obratio se novinarima i poželio "Zmajevima" svu sreću u nastavku kvalifikacija.

- Desilo se da Armenija pobijedi BiH i da još onakvu utakmicu koja se igra za kvalifikacije, nije bilo dovoljno želje i ambicije. U biti kada pogledate, rezultati su nam išli na ruku i sa jučerašnjom pobjedom bi bili jako blizu. To tako ide u životu, nogometu i svemu - kazao je Prosinečki.

Nije želio odgovoriti kakva je bila reakcija igrača nakon jučerašnjih dešavanja.

- To nema veze sa ničim. Ja im želim svu sreću. Vjerujem da ova reprezentacija može kroz baraž proći na Evropsko prvenstvo i sigurno da bih bio sretan zbog toga - rekao je Prosinečki.

Podsjetio je da je rekao da bi bio neuspjeh da se BiH s ovim igračima i kadrom ne plasira na EURO 2020., ali i da novi selektor u narednim mjesecima može pripremiti ovu ekipu na drugačiji način.

Na pitanje postoji li šansa da se predomisli, popularni Robi je rekao da ostaje pri onome što je rekao čelnicima NSBiH.

- Ja kad sam došao, imao sam neko svoje viđenje. Nisam to ostvario, nismo to ostvarili, kako hoćete. Dolaze četiri utakmice, neće biti toliki pritisak na novog selektora. U martu je baraž. Sutra zasjeda Izvršni odbor, ja sam svoju odluku donio - rekao je Prosinečki, dodajući da će biti na sjednici Saveza, ali da se "ništa najvjerovatnije ne može promijeniti".



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.