SARAJEVO Povodom obilježavanja 98 godina historije FK Željezničar

Legende na okupu: Održano rođendansko druženje na stadionu Grbavica

Uputili optimistične poruke

J. A. / Avaz Sport
20.09.2019 13:49

Grbavica: Druženje povodom rođendana FK Željezničar

Foto: Armin Herić, www.fkzeljeznicar.ba

Povodom obilježavanja 98 godina historije FK Željezničar, uz prisustvo fudbalera, sportskih radnika i prijatelja koji su ostavili neizbrisivi trag u proteklom periodu, održano je prigodno druženje i podsjećanje na pređeni put ovog trofejnog kluba. 

Rođendansko druženje je bilo i prilika da se poštovaoci kluba upoznaju s dosadašnjim radom uprave, kao i planovima za naredni period. U prigodnom obraćanju prisutnim Admir Džubur, predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar, zahvalio je generacijama Željovaca koji su omogućili da „danas budu u Plavom salonu okruženi fragmentima historije kluba“.

Džubur je na početku svog obraćanja naglasio da je ovo današnje druženje, skromno okupljanje prijatelja u cilju obilježavanja rođendana kluba, ali i prilika da se prvi put u ovom sastavu vide i upoznaju. 

– Ovo je i prilika da vas upoznam gdje smo danas i kakav je plan za naredni period - rekao je Džubur i naglasio: ''Sve aktivnosti su podređene da se stvore nesmetani uvjeti za rad i funkcioniranje prve ekipe, te naravno konsolidaciji kluba s aspekta finansija i upravljanja, odnosno administracije.''

Istakao je da je cilj u ovoj takmičarskoj godini na sportskom planu biti konkurentan do samog kraja prvenstva i kupa, te ako se ukaže prilika – i iskoristiti je i uzeti trofej. Ultimativni cilj je – izlazak u Evropu, a sve drugo bi se smatralo neuspjehom kompletnog projekta.

– Kažem projekta, a ono što ova uprava i stručni štab misli kada kaže "projekt" je cilj koji smo sebi postavili u decembru 2018. godine, kada smo došli i prihvatili obavezu da damo svoj doprinos u stvaranju još boljih rezultata našeg Željezničara - pojasnio je Admir Džubur.

Članovi uprave FK Željezničar su jedinstveni u stavu da je centralni dio kompletnog projekta proslava 100 godina kluba, te sve što ide uz priču o 100 godina postojanja najvećeg kluba u Bosni i Hercegovini, dok bi krunu brojnih aktivnosti trebalo činiti osvajanje titule prvaka.  

Predsjednik uprave je istakao još jedan bitan cilj, u tehničkom smislu cilj je – započeti graditi "Jug" te je pozvao na zajedništvo svih legendi, prijatelja, navijača, sponzora i svih ostalih kojima je ovaj klub na srcu.

– Danas smo ovdje na 98. rođendan da vas pozovemo na još veću saradnju i podršku, i to u svim segmentima a kako bi dostigli određene ciljeve. Potrebna je podrška u svim poljima, kako onom osnovnom ljudskom tako i stručnom, savjetodavnom, finansijskom. 

Tražiti podršku od prijatelja nije sramota. Zato, tražimo podršku, a mi koji smo trenutno u klubu nudimo: znanje, trud, obraz i ljubav prema – klubu. Ovdje mislim na nas sve – od predsjednika Skupštine, Uprave, članova svih tijela kluba, direktora i uposlenika, pa do struke i igrača na čelu sa trenerom prvog tima. Stojimo na raspolaganju za sve ideje, inicijative, i konkretne poteze koji će pomoći da ostvarimo naše ciljeve - na kraju svog pozdravnog govora je poručio Džubur uz želju za sretan rođendan kluba te zdravlje i uspjeh svih onih koji vole plavu boju. 

Poruke koje dolaze iz kluba s rođendanom su pozdravljene od prisutnih, uz prihvatanje do sada često ponavljane rečenice – „neće biti lako, ali zajedno sve možemo“, piše na zvaničnoj stranici FK Željezničar. 

Komentari

NA VRH