BEZ DLAKE NA JEZIKU

Ivetić o krizi u Slobodi: Svi šute i sklanjaju se iz straha, ali ja ne mogu

Tuzlanski klub već duže vrijeme ima brojnih problema

Ivetić: Otvorio dušu. Fksloboda.ba

J. A. / Avaz Sport

22.9.2019

Sloboda je jučer u utakmici devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Doboju kod Kaknja poražena od Mladosti rezultatom 2:0. Tuzlanski klub već duže vrijeme ima brojnih problema, a o svemu tome oglasio se i jedan od najiskusnijih Slobodinih igrača Perica Ivetić.

Na Instagramu je objavio “story” i otvorio dušu, a podržali su ga brojni saigrači tako što su podijelili napisano.

- Tuzlo, probudi se, krajnje je vrijeme. Ovi momci zaslužuju više i bolje, sramno je da ovako nezaštićeni idemo na utakmice, da piša po nama ko stigne, a klub smo koji slavi stogodišnjicu. Svi šute, svi se sklanjaju iz straha i boje se za sebe i svoj status, ali ja ne mogu da šutim i neću. Volim ovaj klub i grad te ću sutra otići iz njega, ali ne mogu da ne kažem ili bar upozorim da Slobodi treba pomoć sada. Ne za 10, 15 ili 20 dana, već sada. Sutra i poslije će biti kasno - napisao je Ivetić.

Slobodin defanzivac potom je napomenuo kako klubu predstoji težak raspored.

Ivetić: Otvorio dušu. Instagram story

- Igrači su potrošeni, fizički, psihički, mentalno, ovo kažem iz iskustva. Sa sportske strane i nogometne, ljudi su umorne glave i gubi se fokus. Ne traži se alibi i nije se tražio za ono što je bilo i ono što dolazi, ali krajnje je vrijeme da krene nabolje. Tuzlo, zadrhti, zagalami i ujedini se kad je najteže. Sloboda 1919, ispred svih nas - poručio je Ivetić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.