DOMAĆI NOGOMET

Jamak: Možemo ostvariti pozitivan rezultat protiv Zrinjskog

Meč 9. kola Premijer lige BiH

Jamak: Na Bilino polje stigao prošlog ljeta. Avaz

D. J.

22.9.2019

Nakon neočekivanog ispadanja iz Kupa i visokog poraza od kakanjskog Rudara (0:3), pred „Crno-crvenim“ je težak raspored u nastavku prvenstvu. U dva naredna kola gostuju kod ekipa Zrinjskog i Radnika. 

Nogometaši Čelika su posljednji put pobijedili Zrinjskog u gostima 28. aprila 2013. godine rezultatom 0:2, strijelci su bili Saša Kajkut i Jasmin Mešanović. Nakon tog su se još samo dva puta uspjeli izvući remi u Mostaru. 

Iskusni veznjak, Nermin Jamak, nastupio je u svih osam do sada odigranih utakmica u prvenstvu a na Bilino polje je stigao prošlog ljeta upravo iz ekipe Zrinjskog.

- Šef je u Kupu pružio priliku igračima koji su imali manju minutažu u prvenstvu, da pokažu može li se na njih računati. Naravno, ružno je ispasti iz Kupa na ovakav način ali atmosfera u ekipi se nije previše pokvarila. Idemo jednoj od najboljih ekipa u državi i sigurno ćemo pružiti svoj maksimum i odigrati najbolje što znamo. Ako ispunimo zamisli šefa, možemo se neporaženi vratiti u Zenicu – rekao je Jamak i dodao na kraju da Čelik ima potreban kvalitet te da može ostvariti pozitivan rezultat. 

Prema Mozzartu Čelik baš i nema puno šansi. Kvota na Zrinjski iznosi 1.35.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.