DOMAĆI NOGOMET

Feđa Dudić: Samo nas trijumf nad Zvijezdom 09 zanima

U taboru "Rođenih" ima razloga za optimizam

Dudić: Svi nas hvale, ali nemamo bodova. Arhiv

F. I.

22.9.2019

Je li vrijeme za prvi gostujući trijumf, pitaju se ove nedjelje navijači Veleža, koji danas gostuje u Ugljeviku. Razloga za optimizam u taboru "Rođenih" ima, ponajviše zbog dobre partije u prošlom kolu protiv Željezničara, donekle i zbog trijumfa kombinirane ekipe u Kupu u Gračanici.  

I baš kao što domaći sastav traži put do prve ovosezonske pobjede, tako će i Velež tražiti svoj do prve gostujuće, kako bi se koliko-toliko približio ekipama koje su u sredini tabele. Prema "Mozzart" kladionici, Velež je favorit u ovom meču. Kvota na trijumf "Rođenih" iznosi 2.55.

- Mi se, ustvari, za utakmicu protiv Zvijezde pripremamo od ponedeljka, iako je bio taj Kup. Momci su svjesni šta nas očekuje, znaju koliko je ovaj susret važan i vjerujem da će odgovoriti na pravi način. Nema razloga da tako ne bude, jer smo protiv Željezničara odigrali stvarno dobro. Svi nas hvale, ali nemamo bodova. Možda bi nam bilo bolje da nas ne hvale pa da i mi, kao neke druge ekipe, iz jedne-dvije prilike zabijemo gol, osvojimo bodove. Zato me ne interesira igra danas, zanimaju me samo tri boda – naglasio je trener Veleža Feđa Dudić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.