PREMIJER LIGA BIH

Borac oslabljen na Koševu: Bez četvorice na Sarajevo

Šef stručnog štaba, Branislav Krunić, ulogu favorita prepušta domaćinu

Borac: U prošlom kolu remizirao sa Širokim Brijegom. Avaz

Autor:S. K.

25.9.2019

Fudbaleri Borca gostuju večeras kod aktuelnog prvaka i osvajača duple krune, ekipe Sarajeva. Banjalučani su u prošlom kolu na svom terenu odigrali tek 1:1 sa Širokim Brijegom, pa žele na "Koševu" popraviti utisak. 

Ipak, "crveno-plavi" će u ovaj meč ući oslabljeni, bez četvorice fudbalera, pa šef stručnog štaba Borca, Branislav Krunić, ulogu favorita prepušta domaćinu, a i prema Mozzart kladionici Sarajevo je favorit. Kvota na pobjedu bordo tima iznosi 1.30.

- Suvišno je govoriti koliko je Sarajevo kvalitetan protivnik. Riječ je o osvajaču duple krune, ekipi koja je u dosadašnjih pet utakmica na svom terenu ostvarila stoprocentan učinak. Mi u ovom trenutku ne možemo da im prijetimo, ali ipak mislim da imamo određene šanse i da možemo da iznenadimo na Koševu. Uostalom, niko ne može da nam zabrani da se nadamo pozitivnom rezultatu – istakao je Krunić.

Prema njegovim riječima, sigurno je da protiv Sarajeva u sastavu Borca neće biti Siniše Dujakovića koji je sakupio tri žuta kartona, te povrijeđenih Aleksandra Subića, Dejana Bosančića i Zorana Milutinovića, dok još nekoliko fudbalera ima problema sa prehladom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.