DOMAĆI NOGOMET

Tuzla stiže u Mostar: Velež preko lidera želi do nove pobjede

Neke stvari se očito mijenjaju kada je u pitanju domaća ekipa

Velež preko lidera želi do nove pobjede. Arhiv

F. IBRULJ

25.9.2019

Neke stvari se očito mijenjaju kada je u pitanju ekipa Veleža. Po prvi put su u ovoj sezoni ostvarili pobjedu u gostima, napokon su „Rođeni“ zabili dva gola u drugom poluvremenu i nisu se raspali nakon primljenog. Velež je pobjedu u Ugljeviku osigurao u drugom poluvremenu, u kojem je bio lošiji nego u prvih 45 minuta.

Međutim, jedna stvar nikako da se promjeni kada je u pitanju ekipa Velež. Jedan trenutak, mali period je dovoljan da kompletna ekipa upadne u probleme. Tako je bilo i u Ugljeviku. Velež je u prvom dijelu stvorio četiri – pet prilika, Zvijezda pa skoro nije uspjela preći centar. I pored svih stvorenih prilika, vodstva u drugom dijelu, opet se stvari nekako počele komplicirati po goste. Jedan, dva pokušaja domaćih pa gol za izjednačenje.

- Valjda je to strah od pobjede, ne znam kako bi to nazvao. Sigurno je da postoji taj neki psihološki pritisak zbog položaja na tabeli, ali ja vjerujem da će se sa svakom novom pobjedom stvari mijenjati. Dolazi nam Tuzla City ekipa koja je u velikom naletu i sigurno je da nas čeka teška utakmica, ali najvažnije je da mi budemo pravi. Ako smo mogli igrati protiv Sarajeva, Željezničara, zašto ne bi smo mogli protiv Tuzla Cityja. Mi igramo na domaćem terenu, vjerujemo u dobro podršku s tribina i vjerujemo da možemo do nove pobjede s kojom bi smo dodatno približili ekipama iz sredine tabele.

Prema Mozzart kladionici Velež je favorit u večerašnjem meču, a kvota na trijumf "Rođenih" iznosi 2.65.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.