JASNA PORUKA

"Horde zla": Nikad nećemo odustati od borbe za pravdu i istinu

Najvatreniji navijači bordo tima oglasili se na Facebooku

"Horde zla": Istina za Vedrana. Arhiva

Piše: J. A. / Avaz Sport

30.9.2019

U utakmici osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine u srijedu (18:30 sati) sastat će se Široki Brijeg i Sarajevo. Ovaj meč za navijače bordo kluba bit će poseban, jer se 4. oktobra navršava deset godina od ubistva navijača Sarajeva Vedrana Puljića.

Puljić je ubijen u Širokom Brijegu hicem iz vatrenog oružja, a za ovaj čin do danas niko nije odgovarao. "Horde zla" oglasile su se uoči gostovanja na Pecari porukom koju prenosimo u cijelosti. 

- Prošlo je deset godina od najcrnjeg momenta u bogatoj historiji navijačke grupe "Horde zla". Te nedjelje, 4. oktobra 2009. u Širokom Brijegu imali smo namjeru proslaviti 22. rođendan grupe, a sav danonoćno pripremani sadržaj trebao je označiti prekretnicu u smislu stajanja na navijački tron kad je riječ o bh. sceni. 

Život je ispred stadiona Pecara izgubio Vedran Puljić, hicem u glavu, ispaljenim od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona. Šest naših drugova ranjeno je iz vatrenog oružja, a za sve navedeno nikad niko nije odgovarao. Iz godine u godinu se pokušava zataškati istina, čak su i cijeli slučaj prebacili u drugu državu, a sve kako bi se ubica zaštitio. Sudski proces zaobišao je osobe koje su odgovorne za ranjavanje naših članova. 

Bol u našim srcima se ne smiruje, 10 godina je previše, a samim tim i pokazatelj u kakvom apsurdu od države živimo. Našeg ubijenog druga nikad nećemo zaboraviti, nikad nećemo odustati od borbe za pravdu i istinu. Neka tako bude i ove srijede i neka se naš glas čuje još jače. Neka podsjeti sve odgovorne da pravdu i istinu još čekamo. 

Obaveza svih onih koji su te nedjelje mogli biti Vedran, obaveza svih onima kojima je FK Sarajevo u srcu jeste da u srijedu budu na Pecari, dva dana uoči desetogodišnjice ubistva našeg prijatelja. Svi u Lišticu! Istina za Vedrana - navodi se u saopćenju najvatrenijih navijača Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.