KUP BIH

Karačić se nada prolasku protiv Sarajeva: Ovdje niko nije favorit prije nas

Na Pecari vlada pozitivna atmosfera nakon pobjede u hercegovačkom derbiju

NK Široki Brijeg: S današnje pres-konferencije. Fena

Fena

1.10.2019

Na Pecari vlada pozitivna atmosfera nakon pobjede u hercegovačkom derbiju nad Zrinjskim. Trener i igrači NK Široki Brijeg optimistični su uoči sutrašnje utakmice osmine finala Kupa BiH protiv Sarajeva, očekuju prolazak dalje i ističu da će "sve biti na njima".

- Šteta je što će jedna ekipa rano ispasti s obzirom na to da su ove dvije ekipe igrale u samom finišu Kupa posljednjih godina. Kvalitetno ćemo se pripremiti i pokušati odigrati što kvalitetniju utakmicu i nadam se prolasku - kazao je trener Toni Karačić.

Branimir Cipetić, jedan od junaka pobjede "Plavo-bijelih" nad Zrinjskim, smatra da je prolazak protiv Sarajeva moguć.

 - Derbi je iza nas i treba se okrenuti Sarajevu. Svi znamo što je Sarajevo, ali ovdje niko nije favorit prije nas. Sarajevo respektiramo skroz, ali ja mislim da ćemo se mi, ako u utakmicu uđemo onako kako treba i budemo li se držali ozbiljno, mnogo više pitati nego oni - kazao je Cipetić. 

Dodao je i da Široki očekuje prolazak.

 - Sve je moguće, a budemo li ušli u utakmicu onako kako treba, sve je na nama - ocijenio je Stipetić. 

Govoreći o povrijeđenim igračima, strateg ekipe kaže da će, nakon današnjeg treninga, biti poznata imena prvih 11 koji će istrčati na Pecaru.

- Igrali smo četiri utakmice u ritmu srijeda - nedjelja, imamo određenih problema u sastavu, normalno je da mora doći do pada energije. Danas ćemo na treningu vidjeti kakvo je stanje s igračima pa ćemo vidjeti ko će sutra istrčati na teren - ocijenio je Karačić.  

Na novinarski upit o tome kakav je nogomet u Španiji u usporedbi s BiH, Stipetić ističe da nema prevelikih razlika.

 - Ja sam u Španiji igrao u filijalnim ekipama, recimo Eibara, koji je bio druga liga, a te su ekipe bile treća liga. Nije neka razlika, to su sve male nijanse - kazao je. 

Utakmica osmine finala Kupa BiH između NK Široki i FK Sarajevo igra se u srijedu, 2. oktobra, od 18:30 sati na Pecari. Očekuje se dolazak dvjestotinjak navijača Sarajeva.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.