DOMAĆI NOGOMET

Borac u Banjoj Luci pobijedio Željezničar i nanio prvi poraz "Plavima" u sezoni

Posljednja utakmica 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

J. A. / Avaz Sport

6.10.2019

Detalj s utakmice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U posljednjoj utakmici 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Borac je u Banjoj Luci pobijedio Željezničar 3:0.

U prvih pet minuta meča nije bilo uzbuđenja, da bi u 9. minuti Borac stigao do vodstva. Stojan Vranješ je fenomenalno pronašao Sašu Kajkuta koji je umakao odbrani "Plavih" i preciznim udarcem posalo je loptu u mrežu za 1:0. 

U 14. minuti Alispahić je pokušao iz slobodnjaka, ali je lopta otišla ravno u Lučića.  Pet minuta kasnije, Janičić s druge strane šutirao glavom nakon kornera, no Erić je bio siguran na golu tima s Grbavice. U 23. minuti "Plavi" su izveli lijepu akciju, ali je Petar Bojo šutirao preko gola sa 20-ak metara. 

U 27. minuti Ziljkić je imao lijep prodor, ali šutirao je preko gola.  U 34. minuti Krpić je pokušao glavom nakon ubačaja sa lijeve strane, ali lopta je otišla pored gola. U samom finišu prvog poluvremena Borac je imao pet na tri, ali je Ćosić pogriješio i ostalo je 1:0.

Borac je zaprijetio na početku drugog dijela, kada je Vranješ šutirao iz okreta, ali je Erić bio na visini zadatka. Željo je bio nešto aktivniji u nastavku, ali nije bilo pravih prilika. U 58. minuti domaćini su imali kontru, no ubačaj Dujakovića pokupio je Erić. Tri minute kasnije Sipović nakon kornera glavom je šutirao preko gola. 

U 70. minuti Ermin Zec je skočio nakon kornera, ali šutirao je zamalo preko gola. Borac je udvostručio prednost u 85. minuti kada je nakon asistencije Vranješa  strijelac bio Mirić. Veliku pobjedu Banjalučana ovjerio je  Jovanović koji je mrežu gostiju zatresao u 90. minuti meča. Tako su "Plavi" doživjeli prvi poraz u ovoj sezoni. 

Vodeći na tabeli su Tuzla City i Sarajevo sa po 24 boda, dok je Željezničar ostao na trećoj poziciji i ima bod manje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.