U SVOM STILU

Osim: Možda je bolje jednom izgubiti 3:0, nego tri puta po 1:0

Razočaran igrom i rezultatom

Osim: Borac je imao plan kojeg se držao. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

6.10.2019

Željezničar je danas u Banjoj Luci od Borca doživio prvi ovosezonski poraz, a domaćini su slavili s visokih 3:0. Trener "Plavih" Amar Osim bio je razočaran igrom i rezultatom. U svom stilu je komentirao pitanje šta je to nedostajalo njegovom timu 

Šta nije? Borac je imao plan kojeg se držao i rezultat koji im je to omogućio. Ponovo primamo gol u prvih 10-ak minuta, što nam se dešava jako često, a Borac je na kraju i nagrađen. Mi smo čitavu utakmicu izgubili… Ne znam ni ja u čemu. Imali smo neku prividnu nadmoć, a oni su imali sve kontra. Svaki put kad bi prešli centar bili bi opasni. Nemam nikakvih zamjerki ni na šta. Dočekani smo vrhunski i trudit ćemo se da to vratimo. Možda je bolje jednom izgubiti 3:0, nego tri puta po 1:0 - rekao je Osim. 

S druge strane, trener Borca Branislav Krunić čestitao je svojim igrača na pobjedi, za koju kaže kako je vjerovatno previsoka. 

Sigurno da smo zadovoljni pobjedom. Kada pobjedite Želju 3:0 morate biti zadovoljni. Pobjeda je sigurno zaslužena, vjerovatno je visoka, ali mislim da smo čitavu utakmicu diktirali igru. Nije se bilo lako otvoriti protiv ovakvog Želje. Priveli smo utakmicu na najbolji mogući način. Ova pobjeda nam puno znači. Prije sedam dana smo bili u skroz drugačijoj situaciji, ove dvije posljednje utakmice su nas stavile u bolju poziciju. Ako nasatvimo ovako igrat ćemo sigurno zapaženu ulogu - rekao je Krunić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.