GRBAVICA

Željezničar nakon preokreta savladao Mladost: Krpić stigao Ubiparipa

13. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

Grbavica: Željo bolji od Mladosti. Arhiv

Piše: J. A. / Avaz Sport

19.10.2019

Nogometaši Željezničara savaladali su na Grbavici Mladost Doboj Kakanj rezultatom 2:1 u okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

Na otvaranju meča gledali smo početno ispitivanje snaga, a Željo je bio nešto opasniji. U 5. minuti Alispahić je pokušao, ali je bio neprecizan. Tri minute kasnije Fanimo se našao u šansi, ali je pogodio vanjski dio mreže gola domaćina. U 9. minuti Sipović je šutirao glavom nakon kornera, ali je lopta otišla daleko iznad gola Mladosti.

Nakon toga uslijedio je period igre bez uzbuđenja, da bi u 38. minuti Mladost došla do vodstva. Nakon lijepe akcije, Fanimo je preciznim šutem iskosa loptu poslao u mrežu domaćina za vodstvo Mladosti od 1:0. 

Nakon primljenog gola, Željezničar je pokušavao stići do poravnanja, ali je odbrana gostiju uspješno otklanjala svaku opasnost i na odmor se otišlo pri minimalnim vodstvom Mladosti. 

I u nastavku Željo je vršio pritisak, a domaćini su do poravnanja stigli u 56. minuti kada se nakon asistencije Pavića, odlično snašao Štilić i rutinski poentirao iz peterca za 1:1. Željo je nastavio s napadima, a u 56. minuti Sipović je pokušao glavom iz nezgodne pozicije, ali neuspješno. 

U 61. minuti Željo je postigao pogodak, ali je signaliziran ofsajd, pa je ostalo 1:1. Dvije minute kasnije veliku priliku imao je Alispahić kada je šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola gostiju.

Željo je do preokreta došao u 70. minuti kada je slobodan udarac sa 30-tak izveo Štilić, a Krpić glavom poentirao i savladao Velića za veliko slavlje domaćih navijača. Krpiću je ovo bio 10. ovosezonski gol s kojim se izjednačio na prvom mjestu liste strijelaca zajedno sa Vojom Ubiparipom.  

I nakon gola, Željo je nastavio s napadima. U 82. minuti Željo je imao kolosalnu šansu, ali je ispred Zeca reagirala odbrana Mladosti. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i Željo je upisao važna tri boda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.