DOMAĆI NOGOMET

Široki Brijeg na praznoj Pecari slavio sigurnu pobjedu protiv Slobode

J. A. / Avaz Sport

20.10.2019

Pecara: Detalj s utakmice. Ž. Milićević

U posljednjoj utakmici 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg je na praznoj Pecari pobijedio tuzlansku Slobodu rezultatom 2:0. Ovo je bio prvi od dva meča u kojem Širokobriježani trebaju "odraditi" sankciju NSBiH zbog incidenata na utakmici Kupa BiH protiv Sarajeva.

Prvi na meču zaprijetili su domaći kada je Barišić u 3. minuti šutirao glavom nakon ubačaja iz kornera, ali je lopta otišla preko gola. Nakon tog pokušaja, gledali smo dosta slabu igru s obje strane.

Široki je prvi šut u okvir gola imao tek u 34. minuti kada je Stanić šutirao, ali je njegov udarac bio veoma slab. Samo minutu kasnije, domaćini su došli do pogotka.

Toni Jović je ubacio iz slobodnog udarca sa strane, loptu je zatim prošla kroz noge Lakiću i završila u mreži za 1:0. U 39. minuti Bagarić je imao šansu da udvostruči vodstvo Širokog, ali mu je odbranio golman gostiju. Široki je tako imao minimalnu prednost do odlaska na odmor.

U 48. minuti Ivetić je teške pozicije šutirao pored gola. Široki je u 50. minuti udvostručio prednost. Nakon velike gužve u šesnaestercu gostiju, najbolje se snašao Matić koji je pogodio za 2:0.

U 56. minuti Uzelac je ambiciozno pokušao sa preko 30 metara, ali je lopta otišla visoko preko gola. Nakon toga uslijedio je period bez uzbuđenja na Pecari.  

Sloboda je pokušavala stvoriti pritisak pred golom Širokog, ali beuspješno. U 81. minuti Amera Bekić se našao u šansi, ali je katastrofalno šutirao glavom. Dvije minute kasnije Jović se sjajno izborio za poziciju i šutirao, ali mu je Lakić uz pomoć prečke odbranio. Malo poslije toga isti igrač je ponovo pokušao, no opet je uspješniji bio golman Slobode.  U 90. minuti stopostotnu priliku imao je Bagarić, ali je odlične pozicije šutira pored gola Lakića i ostalo je 2:0. 

S ovom pobjedom, Široki je došao na 7. mjesto premijerligaške tabele sa 17 bodova, dok se Sloboda nalazi na 10. mjestu sa 13 osvojenih bodova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.