PREMIJER LIGA

Hoće li se u BiH formirati udruženje klubova koji plaćaju sudije

Boris Stanišić bez sumnje je dobronamjeran čovjek

Premijer liga: Koga guraju sudije. Arhiv

N. D.

23.10.2019

Boris Stanišić bez sumnje je dobronamjeran čovjek, spreman ulagati u sport, ali je veliko pitanje koliko je on zaista upoznat s događajima u Premijer ligi BiH. Prošle godine su ga igrači prodavali za listiće na kladionicama, a ove godine Zvijezda 09, na čijem je čelu, zakovana je za dno tabele, uz velike zamjerke na dijeljenje pravde sudija na utakmicama kluba koji svoje domaće utakmice igra u Ugljeviku. 

Stižu vapaji Stanišića da se njegovoj ekipi omogući pošteno suđenje, legitimno je dobio priliku i za razgovor s čelnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a pozvao je i Čelik, koji je imao mnogo zamjerki na suđenje u nedavnoj utakmici na Koševu. 

- Bole nas nepravde. Želimo samo da ukažemo na problem i da imamo pošteno suđenje kako bismo se borili za opstanak. Javnost je mogla da vidi da smo u nekoliko utakmica oštećeni - rekao je Stanišić. 

Sve je potpuno legitimno, i zamjerke i zahtjevi Zvijezde 09, Čelika, a i još nekih klubova, jer zaista se svašta može vidjeti na bh. travnjacima, ali pomalo je nejasno šta očekuje Stanišić od nekog budućeg udruženja premijeligaša. 

Prvo taj skup klubova nikako se ne bi mogao baviti stvarima vezanim za suđenje, jer sudijska organizacija je potpuno neovisna. Udruženje premijeligaša je svakako korisna stvar, ali, ako mu je svrha borba protiv sudija, onda je u startu osuđeno na neuspjeh.

Stvari treba pojasniti, niko drugi nego klubovi su krivci ako sudije sude tendenciozno. Oni sami traže da im se pomogne, neki i plaćaju za to i logično je ako nekome pomažete, da drugi ispašta. Tako će se u budućem udruženju naći oni koji imaju "dobru saradnju" sa sudijama, pa će biti zanimljivo kada zajedno budu sjedili oni koje su sudije pogurale i oni koji su oštećeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.