PREMIJER LIGA

Osim: Možemo pobijediti ako nam se poklope neke stvari

Lakše je igrati u Mostaru nego na većini drugih terena

Osim: Bez iznenađenja. Arhiv

Piše: N. D.

25.10.2019

Željezničar će sutra igrati derbi 14. kola Premijer lige BiH u Mostaru protiv Zrinjskog. Kako je ranije najavio prvi strateg tima s Grbavice Amar Osim, to je utakmica koja bi mogla dati potpuniju sliku forme njegovog tima.

Možemo pobijediti ako nam se poklope neke stvari, a na njih i mi imamo utjecaj. Moramo biti kako treba, a i da protivnik bude malo lošiji i da nas ide. U posljednjih pet-šest godina u međusobnim duelima bilo je više pobjeda gostiju. Lakše je igrati u Mostaru nego na većini drugih terena, ali zbog kvaliteta ekipa i njihovih ambicija može biti i teško. Zrinjski je za naše uvjete postao veliki klub i tako se i ponaša. To što ćemo biti motivirani i ozbiljni ne mora ništa značiti, ako Zrinjski bude na nivou. Pitamo se i mi, ali nismo toliko bolji i nismo uopće bolji od ostalih - naglasio je kormilar "Plavih" pred put u Hercegovinu. 

Kako kaže, teško je predvidjeti u kojem će smjeru otići utakmica, jer su dvije ekipe približnog ranga, a teško i može biti trenerskih iznenađenja.

Željezničar će u ovom susretu moći računati na Kemala Osmankovića, dok zbog kartona u Mostaru neće igrati Antonio Pavić i Sinan Ramović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.