ODLUKE Nakon presude Arbitražnog tribunala za sport u Lozani

Željezničar dužan platiti arbitražne troškove i obeštećenje NSBiH

Saopćenje krovne kuće bh. fudbala

J. A. / Avaz Sport
31.10.2019 18:22

Željo poražen u Lozani

Foto: Ilustracija

U Nogometni savez Bosne i Hercegovine danas je stigao otpravak presude Arbitražnog tribunala za sport u Lozani po tužbi FK Željezničar na odluku Drugostepene komisije za licenciranje NSBiH i neizdavanje licence ovom klubu za UEFA takmičenje u sezoni 2019/2020., piše nfsbih.ba.

U proteklom periodu javnost je bila upoznata s ovim slučajem te je obaveza Administracije NSBiH da nakon zaprimljene presude obavijesti javnost o konačnoj odluci Arbitražnog tribunala za sport.

Ovom odlukom Arbitražni tribunal za sport iz Lozane odbija tužbu protiv NSBiH koju je FK Željezničar uložio dana 18. juna 2019. godine na odluku Drugostepene komisije za licenciranje klubova NSBiH od dana 27. maja 2019. godine te je potvrđuje u cijelosti.

Željezničar je nakon odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova NSBiH o neizdavanju licence ovom klubu za učešće u UEFA takmičenju u sezoni 2019/2020. uložio žalbu na njihovu odluku, a Drugostepena komisija za licenciranje klubova NSBiH u cijelosti je potvrdila odluku prvostepenog organa za licenciranje klubova u ovom predmetu. Žalba FK Željezničar je odbijena, a klubu nije izdata licenca za UEFA takmičenje u sezoni 2019/2020., navodi zvanična stranica krovne kuće bh. fudbala.

Na osnovu odluke Arbitražnog tribunala za sport FK Željezničar je dužan platiti troškove arbitražnog postupka, uključujući troškove obeštećenja NSBiH i ostale troškove nastale tokom samog postupka u Lozani. 

Ovom odlukom CAS je potvrdio ispravnost rada Administracije za licenciranje klubova NSBiH te poštovanje svih relevantnih propisa i pravilnika NSBiH, navodi nfsbih.ba.

NA VRH