DOMAĆI NOGOMET

Musemić uoči derbija protiv Širokog Brijega: Jedna loša utakmica može nas vratiti nazad

Bordo tim pokušat će ostvariti pobjedu pred domaćom publikom

Sa pres-konferencije. G. Šumar

Piše: G. Š.

1.11.2019

Fudbaleri Sarajeva sutra će na Koševu u derbiju 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati Široki Brijeg. U prostorijama FK Sarajevo danas je tim povodom održana pres-konferencija, na kojoj se obratio Husref Musemić, šef stručnog štaba bordo tima. 

- Mi želimo odigrati utakmicu za kojom nemamo pravo žaliti kakav god bio rezultat na kraju. Moramo učiniti sve i doći do željenog cilja. Široki ima dobrih igrača u ofanzivi, ekipa su koja ima svoj kvalitet i koja može napraviti probleme. Imamo tri igrača više nego protiv Slobode. Velkoski, Đokanović i Hebibović, kojem je kazna smanjena. Situacija je malo bolja, ali Sarajevo mora odigrati bolje nego u Tuzli. Voljni moment i sve mora biti na dobrom nivou ako želimo nastaviti niz pobjeda i moramo mnogo toga bolje uraditi nego protiv Slobode - rekao je Musemić. 

Govorio je i o sastavu svog tima. 

- Hebibović će igrati, bio je u kontinuitetu treninga. Stanojević se vratio, Oremuš je tu, Velkoski... ali treba vremena i utakmica da dođu do optimalne forme i koristit ćemo ih kako nam budu trebali. Bitno je na klupi imati igrače koji mogu unijeti nešto novo. U svakom slučaju, njihovo prisustvo mnogo znači. Igramo s Radnikom pa ide pauza i imamo veoma teške četiri utakmice. Morat ćemo mnogo bolje igrati nego što je bilo u Tuzli. Nemamo situaciju da igramo u ritmu subota-srijeda, što je dobro - dodao je šef stručnog štaba akuelnog prvaka BiH. 

Sarajevo ne igra lijepo, ali se i s takvom igrom nalazi na vrhu ligaške tablice.

- Poboljšanje igre nije garancija da će bodovi biti tu. Svi su blizu i jedna loša utakmica može nas vratiti nazad. Sigurno je da nas očekuje težak raspored, jesmo tu gdje jesmo, ali se to brzo može promijeniti. Moramo, radi preventive, popraviti neke stvari i igrati bolje - istaknuo je Musemić. 

Komentirao je i kvalitet lige.

- Povratkom Borca i Veleža liga je kvalitetnija i nema izrazitih favorita. Kada je Sarajevo u pitanju, svi su motivirani. To je jedan od razloga što nismo efikasni, ali čisto sumnjam da ćemo ponoviti ono od prošle sezone.

Medijima se obratio i Miloš Stanojević.

- Nemam ništa novo dodati, moramo izaći i dati 100 posto, da budemo pravi i znamo koliko zna biti zahtjevna i teška utakmica i koliko navijači priželjkuju bodove. Naše je da izađemo na teren, navijači da popune tribine i da dođemo do pobjede - rekao je Stanojević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.